Tizennégy nemzet versenyzői a debreceni vívó edzőtáborban

Az Interfencing DSC és a TFSE közös szervezésében a napokban kezdődött el Magyarország legnépesebb vívó edzőtábora kard fegyvernemben – tájékoztatott az Interfencing Debrecen SC.
Interfencing DSC

Több mint nyolcvan magyar és külföldi kardvívó vette birtokába a debreceni Hunyadi János Általános Iskola tornacsarnokát. A tábor szervezői – Patócs Ákos és Dávid László – örülnek a nagyszámú külföldi érdeklődőnek.

Mindösszesen 14 nemzet versenyzői vesznek részt az augusztus 6. és 16. között zajló táborban. „Ákossal évek óta közösen szervezzük a nemzetközi nyári edzőtáborokat, és örömmel látjuk, hogy évről-évre nő az érdeklődés az esemény iránt. A gyerektől a junior korosztályig (13-20 éves) hirdettük meg az idei alkalmat, ennek ellenére felnőtt és veterán vívók is jelentkeztek. Egyesületünk életében nagyon fontos az augusztusi tábor, hiszen sportolóink felkészülésében is jelentős szerepet játszik. Az edzések természetesen mindenki számára nyitottak, szeretettel várjuk az érdeklődőket” – mondta el Dávid László, a debreceni vívók kardmestere.

Battai Sugár Katinka
Interfencing DSC

Battai Sugár Katinka , a debreceni vívósport első junior világbajnoka is évek óta résztvevője a tábornak. „Mindig nagyon várom az augusztust, hiszen főleg ilyenkor tudok találkozni a külföldi barátaimmal. A színvonal szerintem nagyon magas, és a mestereink sem kímélnek bennünket. A kemény munka ellenére a hangulat minden évben kiváló.”

A résztvevők – a szervezők mellett – olyan neves edzőktől tanulhatják a kardvívás fortélyait, mint a versenyzőként világkupa bronzérmes Cristian Romeo Lupu, aki korábban irányította a felnőtt férfi román válogatottat is, illetve a sokszoros brit bajnok Rhys Melia.

Patócs Ákos, a tábor főszervezője és a TFSE vívómestere kiemelte: „ennek az edzőtábornak is köszönhető, hogy az elmúlt időszak legkiemelkedőbb évét tudhatja maga mögött a két sportegyesület. A közös munka eredményeként az Interfencing és a TFSE vívói a múlt évadban a rengeteg hazai és nemzetközi érem mellett, világbajnoki és Európa-bajnoki címet, illetve 3 magyar bajnokságot is nyertek.”

Az edzéseken a hazai sportolók mellett a következő nemzetek vívói vesznek részt: Anglia, Egyesült Arab Emirségek, Franciaország, Hollandia, Kolumbia, Monaco, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szaud-Arábia, Törökország és Ukrajna – tájékoztatott az Interfencing Debrecen SC.

Interfencing DSC
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.