VÁROS-KÉP

Covid-biztos ücsörgőt kapott a debreceni „zöld” térkőháromszög

A távolságtartással biztosan nem lesz probléma.
A látvány
Polgár Tóth Tamás

Augusztus 9-én írtunk róla, hogy három év csúszással, a „Zöld város” program keretein belül térköveket raktak le Debrecenben egy nagy, derékszögűháromszög-alakú területen, a Thomas Mann utca és a Lehel utca által határolt Nagydomb mellett.

A háromszög azóta kiegészült három pingpongasztallal (úgy tudjuk, a beruházás előtt is azok voltak ott), egy sakktábla mintájú asztallal, négy paddal és egy „ücsörgő” fantázianevet viselő, hét darab ülőkéből álló installációval.
Polgár Tóth Tamás
Az egyszemélyes ülőkék között a tervezők tekintélyes helyet hagytak ki, ezért az ücsörgő megfelel a koronavírus elleni védekezés szempontjából fontos távolságtartás követelményének. Kiválóan alkalmas továbbá arra, hogy hét, éppen arra járó, egymással semmilyen, vagy kimondottan rossz viszonyt ápoló személy egyszerre tudjon leülni, hogy bekösse a cipőfűzőjét. Esetleg járvány idején tartott önkormányzati szervezésű, kültéri asztaliteniszbajnokságokon pihenhetnek rajtuk az éppen nem játszó versenyzők.
Polgár Tóth Tamás

A térkőháromszögre lerakott padokban és ülőkékben közös, hogy egyiknek sincs támlája, így hosszútávú üldögélésre csak mérsékelten alkalmasak.

Polgár Tóth Tamás
Polgár Tóth Tamás

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.