Kivágták az útjukba eső fákat Debrecenben, szélesítik a Bethlen utcát

A területet sávbővítés miatt aszfaltozzák le. Hiába a tiltakozás.
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

Ma, október 30-án reggel jártunk a Bethlen utcai zöldsávnál, amelynek egy részét az önkormányzat az Egyetem sugárút és a Bethlen utca kétszer kétsávosítása miatt leaszfaltoztatja. Azt tapasztaltuk, hogy a kijelölt területen a kivitelező már minden útba eső fát kivágott, és a talaj egy jelentős részét is kikotorta.

Polgár Tóth Tamás

A beruházást július 22-én Debrecen közgyűlésében a Fidesz képviselői mellett a DK, az MSZP, a Civil Fórum és a független Kőszeghy Csanád Ábel is megszavazta, a Momentum pedig tartózkodott. Az egyik érintett választókerület egyéni önkormányzati képviselője, Fodor Levente (Fidesz) nem szólalt fel a vitában, míg a másiké, Papp Csaba Sándor (Fidesz) jelen sem volt.

A kétszer kétsávosítás miatt a közlekedési ügyekkel foglalkozó Derke civil szervezet korábban nyílt levelet írt Papp Lászlónak (Fidesz), Debrecen polgármesterének, aki azonban - tudomásunk szerint - nem válaszolt erre. Az LMP pedig petíciót indított a beruházás megállításáért, szerintük addig, amíg nem aszfaltozzák le, ha a fák nem is, legalább a zöldfelület helyreállítható lenne.

Polgár Tóth Tamás

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.