Mit keresett a CÖF a hajdúdorogi polgármesteri hivatalban? Körbeadományozták a megyét – országgyűlési képviselők kíséretében

A békemenet szervezői Debrecenben és Hajdúszoboszlón is osztogattak aszalógépeket, befőzőautomatákat és egy kormányközeli szakácskönyvet. Pártkampány van - közvetett állami finanszírozással.

Hajdúdorog önkormányzata október 29-én posztolt néhány fotót a közösségi oldalára arról, hogy a város polgármesteri hivatalában járt a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), amelyről az Átlátszó a minap derítette ki, hogy júliusban ismét jelentős összeget, 40 millió forintot kapott az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt-től.

A CÖF azért érkezett a városba, a volt fideszes országgyűlési képviselő, Ékes Ilona által alapított Magyar Asszonyok Érdekszövetségével (MAESZ), hogy közösen egy-egy aszaló- és befőzőautomatát adjanak át egy-egy görbeházi, hajdúdorogi, hajdúnánási és újtikosi szervezetnek. Továbbá kiosztották a CÖF alapítványa, a CÖKA által kiadott, Ízig varázs című szakácskönyvet.

Ez önmagában még nem lenne hír, azonban az elvileg civil szervezetek egymás közötti ajándékozását a polgármesteri hivatalban tartották, az eseményen pedig a fotók tanúsága szerint beszédet mondott Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő.

Tiba István közreműködő beszél éppen
Facebook

A két Fidesz-közeli szervezet hetek óta aktívan járja az országot, október 8-án Csongrád-Csanád, október 15-én Jász-Nagykun-Szolnok, október 28-án pedig Békés megyében osztottak aszalókat, befőzőket és receptkönyveket. Az adományozásokon rendre előkerülnek a Fidesz parlamenti képviselői, de ezek az események általában nem az adott település polgármesteri hivatalában szoktak megtörténni.

Pósán László (Fidesz), Debrecen egyik egyéni mandátumot szerzett országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán büszkélkedett azzal, hogy október 29-én a CÖF és a MAESZ támogatásával adományokat adott át a Debreceni Karitatív Testület nevű önkormányzati ernyőszervezet, valamint meg nem nevezett civil szervezetek számára. Ugyan ez a képviselő posztjából nem derül ki, de az általa megosztott fotón látszik, hogy itt is aszalókat, befőzőket és szakácskönyveket osztottak. Ezt az eseményt egy debreceni kávézóban tartották.

Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

Arról pedig Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő, foglalkoztatásügyi államtitkár számolt be a közösségi oldalán, hogy Hajdúszoboszlón is osztogatott a CÖF és a MAESZ, ugyanazokat az ajándékokat, amelyeket az ország más településein. Itt Bodó Sándor a helyi Fidesz-irodában fogadta az adományozókat. Azt nem árulta el a posztjában, hogy mely civil szervezetek részesültek az ajándékokban.

Ahogy az október 25-i összeállításunkból is kiderült, Hajdú-Bihar megye számos településéről, a Fidesz helyi politikusainak aktív közreműködésével utaztattak kormánypárti szimpatizánsokat a CÖF október 23-ra szervezett budapesti kampányeseményére.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.