Már főigazgatója is van a nem létező Fudan Egyetemet fenntartó alapítványnak – hvg.hu

Bertáné dr. Bényi Krisztina 2015-től a Miniszterelnökségen dolgozott, ahol előbb főosztályvezető volt, majd Kósa Lajos rövid tárca nélküli minisztersége idején a titkárságvezetője.
hvg.hu

Palkovics László miniszter részben egy korábbi helyettes államtitkárnak engedte át az irányítást, de maradt a kuratórium elnöke. A fenntartó alapítványnak egyelőre nincs mit fenntartani, mivel a kínai egyetem budapesti kampusza nem létezik: a kormány népszavazást ígért róla – a főpolgármester el is indított egyet –, de ettől függetlenül már nagy lépésekkel készítik elő a beruházást – írja a hvg.hu.

Újabb személlyel, egy főigazgatóval bővült a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány gárdája, miután az eddigi kuratóriumi elnök, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter mellé ebbe, a más felsőoktatási intézményi alapítványoknál nem létező, újonnan létrehozott pozícióba nemrég kinevezték Bertáné dr. Bényi Krisztinát.

További részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.