Kikéri a „debreceni környezetrombolás” háttértanulmányait az LMP

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési frakcióvezetője írásbeli kérdést intézett Palkovics Lászlóhoz és közérdekű adatigényléssel fordult Debrecen Polgármesteri Hivatalához, hogy kikérje a debreceni Egyetem sugárút, valamint a Bethlen utca bővítésével, kétszer kétsávossá történő fejlesztésével kapcsolatos előkészítő dokumentumokat, különös tekintettel a hatástanulmányokra – olvasható a párt közleményében.
Már tartanak a többsávosítási munkálatok a Bethlen utcán is
Polgár Tóth Tamás

Mint arról korábban – Jármi Péter, a párt hajdú-bihari elnöke sajtótájékoztatójáról tudósítva – írt a Debreciner, az LMP igyekszik országos kommunikációs szintre emelni a debreceni ügyet. Azt kérdezik Palkovics Lászlótól: szerinte elfogadható-e az, hogy Debrecen kormánypárti polgármestere az autóforgalom további növekedését, ezáltal pedig a zaj- és légszennyezettség növelést segíti elő az említett projekt megvalósításával. Valamint az iránt érdeklődnek, hogy pontosan milyen hatástanulmány támasztja alá a debreceni Egyetem sugárút, valamint a Bethlen utca kétszer kétsávossá bővítésének szükségességét.

Szeptember 17-én jelentette be Debrecen kormánypárti polgármestere, hogy szeptember 20-án megkezdődik a városban az Egyetem sugárút, valamint a Bethlen utca felújítása és kétszer kétsávossá történő átépítése. A beruházás tovább növeli a belváros esetében az átmenő autóforgalmat, ezáltal pedig jelentős zaj- és légszennyezéssel, a Bethlen utca esetében pedig jelentős zöldterület csökkenéssel jár együtt.

Polgár Tóth Tamás

Az LMP a beruházás leállításáért és a zöldfelület helyreállításáért küzd. A párt aktivistái szórólapokkal keresik meg az itt élőket és pultjaik a hét több napján is kint vannak a környéken, hogy az emberek alá tudják írni a petíciójukat. (Erre az interneten is van lehetőség.)

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.