Carrillóra többnyire kíváncsiak a Loki szimpatizánsai, Tőzsérre továbbra sem

Bemutatták az új edzőt a DVSC-nél.
facebook.com/dvscfoci

A korábban Székesfehérváron három alkalommal is dolgozó, egyszer bajnokságot nyerő - igaz, annak a szezonnak a végén mégis menesztett -, összesen eddig öt évet Magyarországon élő, 58 esztendős spanyol Joan Carrillo lesz másfél évig a DVSC NB1-es focicsapatának vezetőedzője. Online sajtótájékoztató keretében mutatták be a szakembert, az élő adás közben a DVSC hivatalos Facebook-oldalán i kommentelők jóval többet foglalkoztak Tőzsér Dániel sportigazgatóval, mint Carrillóval.

A sajtótájékoztatón Ábrók Zsolt cégvezető elmondta, hogy Tőzsér Dánielt azzal bízták meg, hosszú távra keressen vezetőedzőt, egyúttal sajnálkozva jelezte, hogy a sajtóban mostanában nem voltak mindig pozitívak a róluk szóló hírek...

Tőle a szót átvevő Tőzsér Ábrókhoz hasonlóan megköszönte a néhány edzésre és két mérkőzésre beugró Jeremiás Gergőnek és Dombi Tibornak a segítséget. Majd azt taglalta, hogy milyen szempontokat vettek figyelembe az új tréner megtalálása kapcsán. Mindenképpen olyat akartak, aki ismeri a keretet, tisztában van a klub filozófiájával, helyzetével, és képes lehet stabilizálni a csapatot, valamint - reményeik szerint - el tudja érni ezzel a kerettel a bennmaradást az első osztályban. Tőzsér szerint Joan Carrillo megfelel ezen kívánalmaknak, s megtudtuk azt is, hogy a sportigazgató „virágzó jövőt” remél vele.

Tőzsér Dániel
facebook.com/dvscfoci

Tőzsérből tolmácsot csinálna egy szurkoló

Mielőtt átadta volna a szó a spanyol edzőnek, a sportigazgató látszólag - a fülébe suttogott - röviden összefoglalta az elhangzottakat neki, illetve megkérte, mondja el szűzbeszédét a Loki trénereként. Ez azért érdekes, mert egy szinkrontolmács lehet dukált volna egy ilyen volumenű eseménynél. Emellett rögvest beindította a szurkolók kommentáradatát, amelyet az élő közvetítés ablaka mellett lehetett követni a neten.

Volt is, aki „Tőzsér, mondj le és vállald el a tolmács szerepét!" hozzászólással kínálta meg a felületet. A sportigazgató személye egyébként végig piszkálta az egyre gyarapodó számú nézőt. A véleményalkotók Tőzsért szapulták váltakozó intenzitással, mialatt Carrillo szépen elmondta a magáét: „tisztában vagyok vele, hogy sikeres klub a DVSC, s hogy a nemzetközi porondon is letette már a névjegyét. Nagyon várom már a közös munkát! Egymásért kell dolgoznunk..."

A kommentelők ekkortájt áttértek bizakodó-viccesbe, hiszen: „Debrecenben mától olcsóbb lesz a churros!" vagy „Buenosz nocsesz, ha nem megy, jó lesz csocsesz" vagy „ vamos rapido", illetve „Welcome senior" meg „akkor innentől vato loco" megnyilvánulásokkal jöttek elő. Olyan volt kicsit, mint amikor a meccsen a publikum unja a látottakat, és hullámzással szórakoztatja saját magát.

Joan Carrillo
facebook.com/dvscfoci

Eközben Joan Carrillo - továbbra is Tőzsér tolmácsolásában - rendületlenül mondta, hogy „jó lehetőséget látok ebben a játékoskeretben, jó mixet alkotnak a fiatal és idősebb játékosok, a csapat pedig technikás emberekből áll”. A drukkerek persze nem tágítottak, s írták tovább a kommentjeiket: „hátha közben Tőzsér is lemond”, aztán „5 év Magyarország után ennyi a magyar tudás?” - utalt arra egy néző, hogy a legelején erősen törve a nyelvet beköszönt Carrillo.

Más az újszülöttet játszotta el a komment szekcióban: „de most mi ez a nagy Tőzsér utálat? Lemaradtam.” Aztán a sajtótájékoztató hozzászólásainak fénypontjaként egy elmés drukker benyögte, hogy „Debreceni Vladan Sport Club”, ami egyértelműen arra utalt, amit más így fogalmazott meg: „ez is a Danika-Filipovics istálló tagja”. Magyarán a kommentelők szerint Tőzsér Dániel és Vladan Filipovics, az ismert játékosügynök mozgatják a szálakat a háttérben, ami egyeseknek - ezek szerint - nem tetszik.

Kapjon bizalmat Carrillo!

Azért jöttek a sajtótájékoztató fő témájával, Carillóval foglalkozó kommentek is. Például „kíváncsi leszek rá, ne írjuk le előre, adjunk időt, hogy bizonyítson nálunk!” Avagy „ a bentmaradásra elég lehet, de mi a jövőképe a klubnak?" Az említett a spanyol szakember ekkor épp az összefogás fontosságáról beszélt, s hogy álljon melléjük mindenki. Ám ezt is kommentálta egy kritikus hang, amely szerint „szájába adták ennek is, mit kell mondani, szurkolók így, szurkolók úgy, Tőzsér takarodj!”

facebook.com/dvscfoci

Ezekhez hasonló véleményirkák még felkerültek az üzenőfalra, amely olvasgatása közben szinte háttérbe szorult a jövő felé bizakodva tekintő Joan Carillo néhány további, elég sablonos mondata, valamint a végén magyarul, hogy: „köszönöm!”

Az új tréner egyelőre nem tervez új igazolásokat

Mindezt újságírói kérdések követték, ami leginkább azt jelentette, hogy egy zsurnaliszta kérdezett vagy ötöt-hatot, a többi szinte semmit - egyébként a közvetítésből nem derült ki, hogy hányan lehettek jelen személyesen a helyszínen, hiszen csak a pulpitust mutatta a kamera. Mindenesetre ezekre a kérdésekre néha ködös válasz érkezett az új edzőtől, illetve néha nem teljesen arra válaszolt, amit kérdeztek. Nem tudni, jól fordították-e neki a mondatokat, vagy sem. Amit ebből érdemes kihámozni, hogy mindenképpen ebben a keretben gondolkodik, s nem tervez nagy igazolásdömpinget (az ilyen edző egyből szimpatikus a mindenkori klubvezetésnek, hiszen nem támaszt komolyabb anyagi kiadással járó nagy igényeket). Emellett Carrillo azt is megerősítette, hogy stabilizálást és egyértelműen az NB1-ben maradást akarja megvalósítani a Lokival. Ennél előrébb nem tekintett (okos dolog, hiszen mások annak idején évekre előre vizionálták, hogy miket ér el a csapat majd, aztán látjuk, mi lett).

Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

A kommentek azért nem apadtak ezalatt sem. Volt, aki kifejezte abbéli reményét, hogy „egy jó erőnléti edzőt és egy jó pszichológust is hozott magával” vagy „egyébként mint edző nem rossz, kérdés, hogy melyik vonalat fogja erősíteni? A nagyotmondó külföldi riporterek klubját, vagy azokét, akik letesznek valami valódit az asztalra." Ugyanakkor néhány nagyon kritikus beírásra is felfigyelhettünk. Például: „kabaré ez az ember meg ez a sajtótájékoztató. Inkább hoztak volna egy spanyol tolmácsot!" Valamint: „Tőzsér, vedd már észre, hogy utál az egész város meg az egész klub, már csak a polgármester védi a p.csádat!”

facebook.com/dvscfoci

A hab az volt a tortán, amikor elkezdett akadozni az adás. Természetesen ezt is kommentelték a nézők: „megállt a net”. Illetve: „nincs befizetve a Digi?” Avagy: „profi munka ez is”. A szurkoló kegyetlenül gunyoros tud lenni, ezt tudjuk. Akár a pályán látottak bőszítik fel, akár bizonyos történések szeretett klubjuk körül. Lehet velük egyetérteni vagy sem, ám tény, hogy mostanság igencsak kapták az ívet a DVSC háza táján többen is.

Ami biztos: Joan Carrillo vezeti mostantól az edzéseket és ül a Loki kispadjára, legközelebb november 20-án, az Újpest otthonában.

Kapcsolódó írások:

- Kósa „lokipatrióta” Lajos a forrás, a Huszti-Toldi páros a haladás – Kondást meg sem hívták

- Követelik az edzőpáros és sportigazgató eltávolítását a DVSC-től

- A Loki szurkolóinak nagy része nem kér a „tesó”-rendszerből

- „Félő, hogy ismét ki kell esni…” - Dan Lászlót kérdeztük a Lokiról

- Ne kísérletezzenek a Lokinál! – Paróczai Sándort kérdeztük

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.