Kutyás képviselőket a parlamentbe! - Debrecenben is erősödne a viccpárt

Figyelem! Az alábbi írott produkció a komolyabb témák mellett komolytalanabb részleteket is tartalmaz.
Koppányi Szabolcs

A fő hír: a Debrecenbe tervezett vakcinagyár konkurenciáját szeretné megvalósítani a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egy olyan üzemegység létrehozásával a cívisvárosban, ahol speciális tudatmódosító pirulákat kísérleteznének ki: aki beveszi, az nem tud majd másra szavazni 2022-ben, csak a kétfarkúakra. Legalábbis ezen bazsalyogtak a minapi összejövetelükön, amikor kapcsolatot kerestek a gyógyszeripar és a politikai térnyerés között.

Koppányi Szabolcs

A kétfarkú kutyás tömörülés debreceni szervezete bárki számára meglátogatható ötletbörzét tartott hétvégén egy belvárosi kocsmában. Több helyi problémát vetettek fel az érdeklődők - mintegy tucatnyian voltak -, illetve a saját magát viccpártnak tituláló szervezet aktív passzivistái. Az ötletelés közepette elhangzottak vélemények is, például az egyik külsős hölgy kijelentette: „azért tetszik a Kutyapárt, mert olyan Doktor House-os, amit mindenki szeretne megtenni, de senki sem meri, azt ők megcsinálják”. A szokatlan bókot zsebre rakva Pető Csaba, a debreceni szervezetbe nemrég új lendületet vivő, Hódmezővásárhelyen egykor meghurcolt csapatembere a Debreciner kérdéseire reagálva két témáról beszélt.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Akváriumot a föld alá!

A Debreciner nemrégiben javasolta, hogy a Nagyállomásnál lévő elhanyagolt, szemetes, sokszor beázó aluljárót fesse ki szépre a debreceni Kutyapárt. Most érdeklődtünk, felveszik-e teendőik sorába. Elhangzott: amennyiben forrást tudnak erre előteremteni, belevágnak. Méghozzá a 2018-ban általuk felújított, kipingált lakitelki vasútmegálló hasonlatosságára, ami egy akváriumot mintáz. Pető úgy vélte, hogy ha minden jól megy, jövő tavasszal megvalósulhat Debrecenben - általuk.

Koppányi Szabolcs

Emellett kíváncsiak voltunk arra is, hogy megvan-e a Kutyapárt 6 képviselőjelöltje Hajdú-Bihar megyében a jövő évi országgyűlési választásokra. Mint megtudtuk, az 1-es választókerületben ő maga, vagyis Pető Csaba indul. A többi választókerületben még nem döntöttek a jelöltek személyéről. Úgy néz ki, hogy a 3-asban is akad emberük, akit nem nevesített, a 2-esben Kovács Andreát említette Pető. Reményei szerint végül mind a hat hajdú-bihari egyéni választókerületben lesz jelöltje a Kutyapártnak.

A művirág tűri legjobban a szárazságot

Az egybegyűltek eközben azon ötleteltek, milyen tipikusan a kétfarkúaknak való teendők lehetnek Debrecenben a közeljövőben. Ismét terítékre került a virágültetés egyes helyszíneken - itt azon elmélkedtek, hogy meg tudják-e szervezni a rendszeres öntözést. Persze nem is ők lettek volna, ha olyan korszakalkotó megoldásokkal nem rukkolnak elő, mint például azzal, ha szárazságtűrő növényekben gondolkodnak, akkor a legjobb választás a művirág. Vagy a „nagy” pártokhoz hasonlóan elég csak a szűken vett kampányidőszakban cselekedniük. Előtte meg utána minek?

Koppányi Szabolcs

Szóba került a Debrecenben egy ideje egyre gyakrabban újra felvetődő, egyébként több évtizede húzódó, vízgazdálkodással kapcsolatos Civaqua-program is. Ennek kapcsán volt, aki megemlítette, hogy a Békás-tó tudomása szerint pazarló módon működik, hiszen folyamatosan pótolni kell a vizét. Más ironikusan tette hozzá, hogy egyébként a belvárosban szinte már nem lehet találni olyan összefüggő zöld területet, ahol elpihengethet valaki: „aki parkba akar menni, az mehet a klinikára, ott leülhet”.

Koppányi Szabolcs

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.