REGGELI FELES

Meg kell ölni a vírust!

Ép testben minden összeér.
NT

A kocsmában, reggel.

- Mit kérsz?

- Unicumot.

- Kérjél mást, az nem jó!

- Már hogyne lenne jó! Száz éve Unicumot iszom, és figyelj, milyen jól nézek ki! Figyelsz? Most profilból is nézz meg! Kurvajól nézek ki, pedig még nem is vagyok negyven. Látod a karaktert bennem? Meg a kisugárzást?

- Az Unicum az kevés.

- Akkor ne kicsit hozz, hanem nagyot! Figyelj, hozz egy decit! Van olyan poharuk is.

- A szesz benne a kevés, te barom! Nem öli meg a vírust. Tehát feleslegesen iszol.

- Feleslegesen? Én? Olyan sose volt.

- Meg kell ölni a vírust. Azt meg csak erős alkohollal lehet kinyírni. Szóval rum, erős rum. Az kell! És nem azonnal lenyelni, nem bedobni a gyomorba, mint egy szar cukros falusi pálinkát, hanem először meg kell alaposan öblögetni a szájban, aztán ott elterjeszkedik a szesztartalma, próbáld csak ki, ha a 60 fokos rumot megöblögeted, akkor úgy elzsibbad a pofád, mintha a fogorvos tolta volna bele az injekciót. Aztán még gargarizálj is a rummal, az kell, mert ott ülnek meg a geci vírusok, garatilag, és ha már hosszan gargarizáltál, csak utána nyeld le, és a gyomrodat is rendbe teszi.

- De a vírus, ez a kovid a tüdőben pusztít, nem a gyomorban!

- Ne legyél már hülye! A gyomor nagyon közel van a tüdőhöz. Megmutatom, most te figyelj! Az egyik itt, a másik meg közvetlenül alatta, szóval részben mögötte is, valahogy így, tehát nagy az átsugárzás. Érted? Ép testben minden összeér. Ezt már a görögök is tudták.

- Nem a görögök, hanem a rómaiak, és az pontosan úgy van, hogy ép testben ép…

- Ne dumálj! Mit kérsz?

- Unicumot.

Történt a kocsmában, reggel.

Itt olvasható a többi REGGELI FELES – a Debreciner ébresztőrovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.