Nemzeti érték Debrecenben! – Nem, nem Szabó Magda, hanem a krumplilángos

Ki kell menekíteni a főtérről Debrecen világhírű szülöttjének szobrát!

Ismét gasztronómiai rendezvény van a Kossuth téren, újra méltatlan helyzetbe került Szabó Magda írónő szobra. Az alábbi fotók mindegyikén látható, de olykor nem könnyű rátalálni.

Szabó Magda - 2021. november 12.
Koppányi Szabolcs

Nem a vendéglátókat kárhoztatjuk, akik a számukra odaadott területen felállítják alkalmatosságaikat, kemencéiket, tárolják fahasábjaikat, gázpalackjaikat, elhelyezik moslékos hordóikat. A vendégeket sem kárhoztatjuk, akik – a koronavírus-járvánnyal dacolva – ott esznek-isznak.

Azokat az illetékeseket nem értjük, akik bár számos alkalommal kaptak bírálatot efféle események okán azért (is), mert így bánnak Szabó Magda szobrának környékével, mégis megteszik újra és újra éppen abban a városban, amit szerettek volna nemzetközileg elfogadtatni az „irodalom városaként”.

Lia
Koppányi Szabolcs

Amikor a városvezetők eltervezték a Békás-tó környékének rendbetételét, majd a Dósa nádor tér sétálóövezetté alakítását, akkor mindig elhangzott, hogy eme költséges beruházások egyik oka, hogy a Nagytemplom elől el akarják tüntetni a gasztronómiai eseményeket. De maradtak…

Lia
Koppányi Szabolcs
Lia

Szabó Magdát meg eltorlaszolták

Megint. Talán szégyellik?

Hihetetlen, de Szabó Magdát ismét eltorlaszolták

Újra disznóság történik Debrecen főterén.

Mégis elkerítették Szabó Magda szobrát Debrecen főterén

Újra és újra megtörténik az „irodalom fővárosában”.

Ha már a gasztronómiai és egyéb népszórakoztatási rendezvényeket nem pakolja el a városvezetés onnan, akkor tényleg megfontolandó, hogy Szabó Magdát költöztessék el egy méltóbb helyre, ahol kevésbé van kitéve annak, hogy körbevizelik, hogy ráborul a moslék.

Koppányi Szabolcs
Lia
Koppányi Szabolcs
Lia

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.