Kötelezővé tette a maszkviselést a Méliusz Juhász Péter Könyvtár

Egyelőre nem tudunk más debreceni önkormányzati intézményről, amelyik hasonló döntést hozott volna.
Lia

November 16-tól a Méliusz Juhász Péter Könyvtár valamennyi szolgáltatóhelyén kötelezővé válik a maszkviselés – tájékoztatta olvasóit egy nappal az óvintézkedés hatályba lépését megelőzően az intézmény.

A Méliusz továbbá javasolja, hogy a könyvtár látogatói tartsanak egymástól távolságot, használják a csomagmegőrző szekrényeket, csak tünetmentesen lépjenek be az épületeikbe, és lehetőleg vegyék igénybe a központi könyvtár bejáratánál található könyvkölcsönző automatákat. Azt kérik, az igényléseket e-mailen adják le, az olvasók ezt követően 24 órán belül átvehetik a könyveket. E-mail címet nem tüntettek fel a levélben, de a könyvtár honlapján a kolcsonzes_KUKAC_meliusz_PONT_hu elérhetőséget adták meg a kölcsönzéssel és hosszabbítással kapcsolatos ügyekhez.

Lia

Debrecenben más önkormányzati fenntartású intézménytől még nem találtunk azzal kapcsolatos tájékoztatást, hogy kötelező maszkviselést rendeltek volna el. Ilyen információk a város koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató felületén sem olvashatók.

November 2-án írtunk arról, hogy Papp László (Fidesz) polgármester, valamint a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. különböző intézkedéseket vezetett be a járvány terjedése miatt. Ezek között szerepelnek a maszkviselésre vonatkozó rendelkezések is, de az önkormányzat és az adott intézmények látogatói, ügyfelei számára nem kötelező érvényűek, mindössze ajánlások.

Ahogy az alábbi grafikonon is látható, az újonnan regisztrált fertőzöttek számát tekintve a koronavírus-járvány legújabb, negyedik hulláma már közel kétszer olyan erős, mint a második és a harmadik hullám volt azok tetőzésekor.

Az első grafikonon a Hajdú-Bihar megyében eddig regisztrált, a másodikon pedig az új fertőzöttek számának változását láthatjuk 7 napos mozgóátlagban. Ez a számítási mód a napi adatközlések időnként nehezen értelmezhető számai helyett megmutatja a helyi járványhelyzet trendjeit. A mozgóátlagról itt olvashatnak részletesebben.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.