Indoklás nélkül lemond tanácsnoki tisztségéről Komolay Szabolcs, Debrecen korábbi alpolgármestere

A város egyetlen tanácsnoka az oktatási intézmények közötti kapcsolatokért felelt.
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

November 25-én tartja következő ülését Debrecen közgyűlése, az előterjesztéseket már feltöltötték az önkormányzat hivatalos honlapjára. Az egyikből kiderül: Komolay Szabolcs (Fidesz) önkormányzati képviselő, Debrecen oktatási intézmények közötti kapcsolatokért felelős tanácsnoka november 30-i hatállyal lemond e tisztségéről.

Komolay Szabolcs a 2019. szeptember 26-ai közgyűlésen – akkor még alpolgármester volt
Koppányi Szabolcs

Komolay az előterjesztésében – amelyben beszámol a 2021-ben végzett tanácsnoki tevékenységéről is – nem indokolta meg a döntését. Arról sem ír, hogy a lemondása érinti-e az egyéni képviselői mandátumát. Ezekkel kapcsolatban levelet írtunk a politikusnak, amennyiben válaszol, cikkünket frissítjük.

Felszólal a 2020. február 20-ai testületi ülésen
Koppányi Szabolcs

Komolay Szabolcs 2014 és 2019 között Debrecen kulturális, oktatási és szociális ügyekért felelős alpolgármestere volt, a 2019-es önkormányzati választásokat követően a közgyűlés Papp László (Fidesz) polgármester előterjesztésére választotta meg őt tanácsnokká. Ilyen szerepkört rajta kívül jelenleg senki nem tölt be Debrecenben.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.