Még nem döntöttek a szoboszlói járóbeteg-ellátó igazgatói posztjáról a Fidesz által preferált jelölt hiányzó diplomája miatt

Az igazgatói pályázatokat zárt napirendi pont keretében tárgyalták. Az elnapolás oka, hogy az egészségügyi közszolgatásért felelős szervnél engedélyeztetni kell, hogy Böcsödi István releváns egyetemi szintű végzettség és egészségügyi menedzseri szakképesítés nélkül is lehessen igazgató.
Ülésezik a szoboszlói testület
YouTube

November 12-én írtunk először a hajdúszoboszlói Járóbeteg-ellátó Centrum (JEC) igazgatói pályázatáról, amelyet azért írt ki az önkormányzat, mert november végén lejár a jelenlegi vezető, Varga Tamás megbízatása.

A főorvos 15 éve áll az intézmény élén, és amennyiben a beosztottjain múlik, ebben nem is történik változás. Több, egymástól független forrásból úgy értesültünk ugyanis, hogy napokkal a pályázatokról dönteni hivatott november 18-i képviselő-testületi ülés előtt a JEC munkavállalói egy petícióban álltak ki az újraválasztása mellett, amelyet minden dolgozó aláírt. A Debreciner november 17-én kereste az ügyben Kovács Gergely (MI Hajdúszoboszlóért) alpolgármestert, aki ugyan elismerte, hogy hallott a petícióról, de azt mondta, hivatalos értesítést nem kapott róla.

Több helyi politikustól is úgy értesültünk, hogy a várost vezető, Fidesz által dominált koalíció nem Varga Tamást, hanem egy másik pályázót, Böcsödi Istvánt preferálja, ezt az információt azonban Kovács Gergely alpolgármester november 11-én nem erősítette meg, hiába kérdeztük.

Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

Ahogy fentebb írtuk, az igazgatói pályázatokról a tegnapi, november 18-i testületi ülés döntött volna, azonban Czeglédi Gyula (független) polgármester közösségi médiás bejegyzése szerint elnapolták a döntést, ugyanis „a jelöltek közül Böcsödi István pályázó számára az egyetemi szintű végzettség alóli mentességet, valamint az egészségügyi menedzseri szakképesítés 5 éven belüli megszerzését előzetesen az egészségügyi közszolgáltatásért felelős szerv által engedélyeztetni szükséges”. A polgármester ehhez még hozzátette, az engedélyt követően dönthet az önkormányzat a pályázók meghallgatásáról és a pályázat elbírálásáról. Czeglédi szavai alapján tehát nyilvánvaló, hogy Böcsödi jelenleg sem releváns egyetemi szintű végzettséggel, sem egészségügyi menedzseri szakképesítéssel nem rendelkezik.

Úgy tudjuk, az elnapolás ellenére a napirendi pontot hosszasan tárgyalták az éjszakába nyúló képviselő-testületi ülésen.

Mi lesz a laborral és a fizioterápiával?

A nekünk korábban nyilatkozó, névtelenséget kérő egészségügyi szakemberek az esetleges vezetőváltáson túl azt is aggályosnak találták, hogy Böcsödi István pályázatában állítólag szerepel: a laboratóriumi mintavételek kiértékelését akár Debrecenben is lehetne végezni. Ez a Debrecinernek nyilatkozó dolgozók szerint végső soron a labor kiszervezését jelentené. A városban terjedő hírek szerint továbbá Böcsödi a JEC fizioterápiás szakrendelését is a fürdőhöz csatolná.

A találgatások oka, hogy legalább egy pályázó kérte, az önkormányzat eljárása titkos legyen, ezért a tegnapi képviselő-testületi ülésen a vonatkozó napirendi pontot zártan tárgyalták, és a pályázati anyagok is titkosak.

Momentum

Vincze Ferenc, aki 1991-től 2016-os nyugdíjba vonulásáig közel 26 éven át volt Hajdúszoboszló jegyzője, a Debrecinert arról tájékoztatta: a pályázó kérése miatt a képviselő-testületnek nincs választási lehetősége, csak zárt ülésen, a nyilvánosság kizárásával hozhatja meg az igazgató személyét illető döntését.

Kapcsolódó írások:

- Leválthatják a hajdúszoboszlói Járóbeteg-ellátó Centrum 15 éve hivatalban lévő vezetőjét, de a városi labor marad

- Minden dolgozó a jelenlegi vezető maradását akarja, mégis leválthatják a hajdúszoboszlói Járóbeteg-ellátó Centrum igazgatóját

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.