A NOlimpia mellett a debreceni Civaquát említette a Momentum új elnöke

Beszéd helyett cselekedni kell…
Donáth Anna a debreceni Susmus Caféban - 2019. július 26.
Koppányi Szabolcs

Donáth Anna: Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon címmel jelentetett meg interjút a Telex a Momentum új elnökével. Ebből idézünk egy kérdést és az arra adott választ.

„Pontosan mit ért az alatt, hogy beszéd helyett cselekednie kell egy parlamenten kívüli politikai pártnak?

Az elmúlt öt évben a Momentum rengetegszer megmutatta. Ilyen volt a NOlimpia-kampány, de a tüntetések alatti jelenlétünket is ide sorolnám. Muszáj kiemelnem Debrecenből a Civaqua projektet is, amit a helyi fideszes vezetés eltemetett 15-20 évre. Most is csak azért foglalkoznak vele, mert a helyi momentumosok olyan társadalmi támogatottságot gyűjtöttek az ügy mögé, hogy nem lehet többet a szőnyeg alá söpörni a város egyre égetőbb vízellátásának kérdését. Ott kell lenni helyben, és megoldásokat adni az emberek kezébe. Arra vállalkozott a hat ellenzéki párt és Márki-Zay Péter, hogy elnyerje az emberek bizalmát, és egy igazságosabb, emberségesebb, zöldebb Magyarországot építsen fel. Nem tárgyalóasztalok mellett kell programpontokról vitatkozni, hanem be kell vonni a választókat, mert az ő részvételük és támogatásuk nélkül nem lesz változás.”

A Telex teljes interjúja itt olvasható.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.