Elkövető vagy sértett Völner Pál? Mint Kósa Lajos?

A ma lemondott államtitkár idén februárban a Parlamentben védte meg a „csengeri örökségbe keveredett” debreceni országgyűlési képviselőt. Tavaly pedig támogatta a képviselők mentelmi jogának Kósa által előterjesztett szigorítását.
Völner Pál
MTI/Soós Lajos

Ma (december 7.) délelőtt Polt Péter legfőbb ügyész bejelentette, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére. Völner Pál – aki a Fidesz színeiben országgyűlési képviselő – cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti.

Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

A 24.hu már arról is hírt adott, hogy Völner Pál a mai nappal lemond államtitkári posztjáról, ám állítja: nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte.

Völner Pállal foglalkozó cikket legutóbb akkor szemlézett a Debreciner, amikor Csárdi Antal LMP-s képviselő Kósa Lajossal kapcsolatos kérdésére azt válaszolta Völner, hogy Kósa esetében a befolyással üzérkedés kérdése sületlenség, majd azt is mondta az államtitkár, hogy „önök vádaskodnak és ügyet próbálnak kreálni abból, amelynek Kósa Lajos a sértettje és nem az elkövetője”.
hvg.hu

Az alábbi videón – amit egykor a Fidesz töltött fel a nagy videómegosztóra – pedig azt láthatjuk, hogy Kósa Lajos 2019. június 12-én az Országgyűlésben előterjeszti azt a törvényjavaslatot, illetve törvénymódosítást, amit előtte szűk három héttel nyújtott be, szigorítandó a képviselők mentelmi jogával élésének lehetőségét. Kósa előterjesztésére a kormány nevében Völner államtitkár reagált, támogatta a javaslatot.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.