„Könnyű a partvonalról befelé kiabálni” – Újhelyi Kinga a Debreciner podcastjában

A művésznő szerint a színház egy olyan fórum és misztikus helyszín, amelyre a pandémia után is szükség lesz.
A Debreciner podcastjának első adásában Újhelyi Kingával, a Csokonai Színház Jászai Mari-díjas színművészével Nyikos Mónika és Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírói beszélgettek.

2020-ban mutatták be Újhelyi Kinga Anyaöl című monodrámáját, amely alapjául a romániai magyar származású, ma Kanadában élő Dancs Rózsa Pokoljárás című önéletrajzi regénye szolgált. Újhelyi Kinga a Debrecinernek beszélt az 1966 és 1990 között életben lévő Ceaușescu-féle abortuszrendelet társadalmi hatásairól, a diktatúra légköréről, valamint kifejtette a véleményét a napjainkban megfigyelhető abortusztiltási kísérletekről. A színművészt kérdeztük arról is, hogy szerinte hosszútávon milyen hatása lehet a koronavírus-járványnak a színházra, és arról is, ő személyesen hogyan élte meg a járvány eddigi bő másfél évét.

A Debreciner podcastjának technikai támogatója az Alternatív Közösségek Egyesülete. Köszönjük!

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.