A jelenlegi képviselő rágalmakkal leplezi a kudarcait és hergeli a híveit – Hegedüs Péter így reagált Tiba István vádjaira

Az ellenzéki összefogás képviselő-jelöltje bízik benne, hogy Tibának a választásokat követően jól szabályozott eljárási környezetben kell feleleteket adnia a választópolgárok kérdéseire.
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

November 30-án írtunk arról, hogy Tiba István (Fidesz) országgyűlési képviselő élő videós bejelentkezésében különböző vádakkal illette Hegedüs Pétert, Balmazújváros független polgármesterét, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltjét (Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerület). Hegedüs Péter néhány nappal korábban szintén egy közösségi médiás élő bejelentkezésben beszélt Veres Margit volt balmazújvárosi polgármesterről, akit 2018-ban a bíróság jogerősen 5 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt hivatali vesztegetés miatt, de azóta sem vonult börtönbe.

Hegedüs Péter és Tiba István
Facebook

Tiba István erre a videóra reflektálva a saját élőzésében többször is biciklitolvajnak, adócsalónak és orgazdának nevezte az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjét, valamint azt javasolta a követőinek, tartsák távol Hegedüstől a 16 év alatti gyermekeiket. Tibát kértük vádjai részletes kifejtésére, továbbá érdeklődtünk, hogy milyen bizonyítékok alapján tette az állításait, de nem reagált a levelünkre.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Hegedüs Péter azonban december 10-én eljuttatta szerkesztőségünkhöz az országgyűlési képviselő mondataira adott reakcióját. A polgármester ebben arról ír, ő maga soha nem állt büntetőeljárás alatt és a környezetében sincsenek bűnözők, míg Tiba István (akinek a nevét Hegedüs egyszer sem írja le a szövegben) az utóbbit nem tudja elmondani magáról. Hegedüs szerint Tiba az eredmények nélküli képviselői munkáját leplezendő rágalmazza őt, hergeli a saját támogatóit. A polgármester megjegyezte, szerinte a választókerületben köznevetség tárgya Tiba burgonya- és hagymaosztó akciója, továbbá megemlékezett arról is, hogy a képviselő nem jeleskedik a parlamenti felszólalások terén, de reméli, hogy a választásokat követően válaszolnia kell a polgárokat érintő és érdeklő kérdésekre, s erre „jól szabályozott eljárási környezetben nyílhat majd lehetősége”.

Hegedüs Péter reakcióját az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük

Megítélésem szerint a nyilvánosság előtti képviselői provokáció tekintetében az alábbiakat szükséges rögzíteni:

Soha nem álltam büntetőeljárás hatálya alatt, sem vagyon elleni, sem közbizalom elleni, sem költségvetési csalás vádjával.

Környezetem is mentes a bűnözőktől – ha mindezt el tudná magáról mondani az országgyűlési képviselő is, máris erősíthetné a munkájába vetett közbizalmat. Mivel erre sajnos képtelen, marad az alantas, a képviselői jogállásának köszönhető érinthetetlenség megtartása iránti feltétlen igyekezete, ami sem a választópolgárok, sem a választókörzet, sem pedig a gazdasági vállalkozásának tekintett város érdekeit nem szolgálja.

A jelenlegi országgyűlési képviselő kudarcainak, sikertelenségének, képviselői munkája eredménytelenségének leplezésére más eszköz már nem áll rendelkezésére, mint mentelmi jogát arcátlan módon előtérbe helyezve, annak védelme mögül a büntetőjogi felelősség megállapítására aggály nélkül alkalmas hazug, nemtelen rágalmakkal haknizni és hergelni a rohamosan csökkenő számú támogatóit.

Balmazújváros lakossága az elmúlt három évben felismerte, a városvezetés pedig a hatóságok tudomására hozta a jelenlegi országgyűlési képviselő egykori önhatalmú és öncélú vezetési módszere által okozott súlyos károkat.

Mindazonáltal köszönettel tartozom a jelenlegi képviselőnek és egykori hű városvezetőjének azért, hogy irányt mutattak abban a tekintetben, hogyan nem szabad vezetni a várost, hogyan lehet azt elkerülni, hogy a közvagyon elveszítse közpénz jellegét, a bátrak egyikének tekintett országgyűlési képviselő szervilis magatartása következményeként jelentős elvonásokkal terhelt városi költségvetés minden egyes forintja a köz érdekeit szem előtt tartva kerüljön felhasználásra.

Elmondani kívánom, hogy a jelenlegi képviselő hozzáértését és nagyszerűségét a választásokhoz közeledve burgonya és hagymaszállítással kívánja erősíteni, ami nem csupán köznevetség tárgya a választókörzetben, de képviselői munkájának elégtelen bizonyítványaként értékelhető.

Közismert és évtizedes múltra visszatekintő tényadat, hogy az országgyűlési képviselő nem jeleskedik abban, hogy az Országházban hallassa hangját a választói érdekében, de reményeim szerint a választásokat követően köteles lesz választ adnia a választópolgárokat érintő és érdeklő kérdésekre, s erre jól szabályozott eljárási környezetben nyílhat majd lehetősége.

Hegedüs Péter és Jakab Péter előválasztási fóruma Hajdúböszörményben – 2021. szeptember 2.
Polgár Tóth Tamás

Tiba István a 2018-as országgyűlési ciklus kezdete óta mindössze egyszer, idén június elsején szólalt fel a Parlamentben. Két előterjesztés kapcsán mondott vezérszónoklatot, amelyeket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be a kormány nevében. Ezek az alábbi címeket viselik:

T/16361 A Magyarország és a Tádzsik Köztársaság között létrejött kiadatási egyezmény kihirdetéséről

T/16362 A Magyarország és a Tádzsik Köztársaság között létrejött, az elítélt személyek átszállításáról szóló egyezmény kihirdetéséről

Tiba papírból olvasta a 6 perces felszólalását.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.