Még mindig nem tudunk semmit a debreceni ellenzéki képviselőjelöltekről

Eddig a Civil Fórum hagyott minket a legnagyobb bizonytalanságban, de egy héten belül okosabbak lehetünk velük kapcsolatban is.

Két hónap van hátra az önkormányzati választásokig, a hivatalos kampányidőszak pedig augusztus 24-én elkezdődik. A Fidesz a dolgok rendje és módja szerint már régen bemutatta a polgármesterjelöltjét és a képviselőjelöltjeit, már csak választási programmal adósak. A DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetség már bemutatta a polgármesterjelöltjét, beszélt róla, de nem közölte a programját, továbbá megmutatta ugyan a képviselőjelöltjeit, de semmi lényegi információt nem adott róluk. A Momentum-Jobbik-LMP együttműködés az előbbihez képest még a jelöltjeivel is adós, a Civil Fórum Debrecen Egyesület pedig az önálló induláson túl eddig semmilyen részletet sem közölt a nyilvánossággal. A fenti hiányosságok miatt megkerestük az ellenzéki szervezeteket, hogy mégis mikor szeretnék informálni a választókat.

Nehéz időpontot egyeztetni a jelöltekkel

Kőszeghy Csanád Ábel, a Momentum-Jobbik-LMP polgármesterjelöltje a Debreciner kérdésére elárulta, hogy akár már a mostani hétvégén, de valószínűleg legkésőbb a jövő hét elején a sajtó elé tárják a teljes programjukat, és minden jelöltjüket bemutatják. Mint mondta, a körzetekre már megvannak az embereik, már csak az időpont-egyeztetés okoz számukra némi kihívást.

A Momentum-Jobbik-LMP talán már ennek a hétnek a végén bemutatja programját és jelöltjeit
Tóth Tamás

Amit el akartak mondani a jelöltekről, már elmondták

Varga Zoltán, a DK-MSZP-Szolidaritás-Párbeszéd polgármesterjelöltje arról tájékoztatott minket, hogy a programjukat már ma este a rendelkezésünkre bocsátják, a jelöltjeik bemutatkozó szövegei pedig augusztus 21-ig a postaládákba kerülnek. „Amit el akartunk mondani a jelöltekről, a múltkori bemutatón megtörtént” – fogalmazott Varga, hozzátéve, hogy minden más információ az ajánlásgyűjtés megkezdésének pillanatában minden választó számára nyilvánosan elérhető lesz.

A DK-MSZP-Szolidaritás-Párbeszéd szövetség megmutatta a jelöltjeit
Tóth Tamás

A Civil Fórum programjára még várni kell

Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum önkormányzati képviselője arról biztosította a Debrecinert, hogy egy héten belül bejelentik a polgármesterjelöltjüket és a képviselőjelölteket is. A szervezet részletes választási programjának megismerésére ellenben még várnunk kell. Gondola ezt azzal indokolta, hogy a program túl részletes egy sajtótájékoztatón való bemutatáshoz, ezért a kereteit már a jelöltbemutatón, a teljes programot viszont csak valamikor később, több részletben ismerhetik meg a választók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.