Irodát nyithat Debrecenben a TASZ – Kezdő jogász munkatársat keresnek

Négy lehetséges helyszín van, a döntésük attól függ, hol találnak alkalmas személyt.

December 16-án hirdette meg a honlapján a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), hogy 2022-ben megnyitnák második vidéki irodájukat (az elsőt 2021-ben Pécsen nyitották), méghozzá Debrecenben, Miskolcon, Szegeden vagy Szombathelyen. A jogvédő szervezet közlése szerint a helyszín attól függ, hogy hol találnak megfelelő munkatársat.

„A TASZ olyan emberi jogi érdeklődésű, jogász végzettségű, a szervezet céljai iránt elkötelezett munkatársat keres, aki Debrecenben, Miskolcon, Szegeden vagy Szombathelyen él és ismeri a helyi civil életet. Az ideális jelentkező agilis, kezdeményező és elkötelezett emberi jogi és demokratikus értékek mellett” – írják. A TASZ számára fontos továbbá, hogy a leendő munkatársuk megismerje és ossza a szervezet által képviselt értékeket, akarjon tanulni és legyen proaktív.

A felhívás szerint az új irodát a TASZ regionális programjának keretében fogják megnyitni, amely célja, hogy a jogvédelem országszerte elérhető legyen. A szervezet tervei szerint 2023-ra már három, nem budapesti irodával fognak rendelkezni.

A jelentkezési határidő 2022. január 20. éjfél. További részleteket a TASZ honlapján olvashatnak.

Eddig is foglalkoztak nem budapesti ügyekkel

A felhívásban szerepel, hogy a TASZ eddig is látott el jogi képviseletet nem budapesti ügyekben. November 25-én Zsugyó Virág jogász és Nagy Petra Júlia önkéntes koordinátor több ilyen esetről is beszámoltak az Ember a plakát mögött című tárlatvezetésen, amelyet az 1. Mini ARC kiállításhoz kapcsolódóan tartottak meg. Az eseményről szóló beszámolónk ide kattintva olvasható.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.