Hajdúnánás alpolgármestere szerint Brüsszel lassítja a MotoGP pálya építését - Átlátszó

A Bódi család érdekeltségeibe tartozó Tedej Zrt. által használt területeket ajánlották fel csereföldekként a beruházás által érintett gazdáknak.

December 20-án írtunk arról a hajdúnánási képviselő-testületi ülésről, amely Szólláth Tibor (Fidesz) polgármester Bódi Judit (MSZP) ellenzéki önkormányzati frakcióvezetőnek címzett szexista kijelentései miatt került be az országos nyilvánosságba, de a város elmúlt öt évének közbeszerzéseit vizsgáló jelentés elfogadása és a polgármesternek megszavazott, járulékokkal együtt bruttó 2,5 millió forintos jutalom miatt is fontos volt. (Utóbbit egyébként Szólláth a református egyházközség által létrehozandó tehetséggondozó alapítványnak ajánlotta fel.)

atlatszo.hu

Az Átlátszó december 22-én megjelent cikkében a testületi ülés egy olyan napirendi pontjával foglalkozik, amely szintén komoly figyelmet érdemel. Mint írják, Bódi Judit a pénzügyi bizottság nevében felvetette, hogy a januári ülésen tartsanak egy tájékoztatást a MotoGP-pálya építéséről. Nagyné Legény Ildikó (Fidesz) alpolgármester válaszából pedig kiderült egy új információ a projekt kapcsán: a beruházás által érintett földtulajdonosoknak a Tedej Zrt. által használt területeket ajánlották fel csereföldekként. Ahogy az Átlátszó írja, ennek vezérigazgatója Bódi László András, az ellenzéki frakcióvezető édesapja. A lap cikkéből ez nem derül ki, de a testületi ülésen az alpolgármester azt is megemlítette, hogy a Tedej Zrt. is kért és kapott csereföldeket.

Az Átlátszó cikke szerint az alpolgármester egy ponton arról kezdett el beszélni, hogy a magyar gazdaság újraindításának keretében végzett beruházások azért nem tudnak megvalósulni, mert „egy tőlünk nagyobb hatalom, egy Brüsszel azt mondja, hogy visszatart támogatásokat, mert a magyar kormány kiáll a magyar kultúra és a magyar érdekek képviselete mellett”.

A kérdéssel kapcsolatban Szólláth Tibor polgármester is megszólalt, aki elmondta: az önkormányzat a földkisajátításokkal kapcsolatban tud felvilágosításokat adni, de ezen kívül más hírek is vannak a pályaépítésről, amelyekről jellemzően ő maga is a sajtóból értesül.

További részletek a témával kapcsolatban az Átlátszó cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.