Az utasok igényeinek kellene elsődlegesnek lenniük – Jónás Zoltán a Debreciner podcastjában

Önmagában nem lehet megoldás a közösségi közlekedés ingyenessé tétele, és egy intermodális központ sem attól lesz jó, hogy minél nagyobb és drágább beruházás eredményeképpen jön létre – véli a Debrecenben közismert civil szakember.
A Debreciner podcastjának harmadik adásában Jónás Zoltán közlekedésmérnökkel, a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (Derke) elnökével Budai Péter és Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírói beszélgettek. Önmagában nem megoldás az ingyenes közösségi közlekedés bevezetése. Olyan közösségi közlekedést kell létrehozni, ami az utasokat szolgálja. Akkor fogják többen használni a közösségi közlekedést, ha azzal gyorsabban el tud jutni az utas egyik helyről a másikra. Egy intermodális központ pedig nem attól lesz jó, ha minél nagyobb és drágább beruházás eredményeképpen jön létre, hanem attól, hogy az utasok igényeinek megfelel. A beszélgetésben szóba kerül még a majdani 3. és 4. debreceni villamosvonal ügye, az éjszakai tömegközlekedés szükségessége és az egyesület munkája is.

A Debreciner podcastjának technikai támogatója az Alternatív Közösségek Egyesülete. Köszönjük!

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.