A HÉT IDÉZETE

„Magyarország 21. századi ipari forradalmát Debrecenben írják”

Ismét sikerült nagyot mondani.

Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője volt az egyik vendége a debreceni fideszes városvezetés önkormányzati televíziója december 16-ai Köz-ügy című beszélgetős műsorának, ami meghirdetetten a város képviselő-testületének aznapi üléséről szólt volna. Ám mivel igen viharos gyorsaságú volt az a bizonyos ülés - a nyilvános része mindössze 28 percig tartott, ebből 26 perc 25 másodpercet fordítottak a 16 napirendi pont megtárgyalására és megszavazására, s ez azt jelenti, hogy egy előterjesztésre átlagosan 99 másodpercet szántak a testület tagjai – ezért nagyon nehéz lett volna kitölteni a közel ugyanannyi ideig tartó tévéműsort a közgyűléshez kapcsolódó érdemi tartalommal. Beszéltek aztán mindenfélét.

Papp Viktor a kép bal szélén látható, a többiek debreceni alpolgármesterek, középen összefont karral pedig a polgármester
facebook.com/drpappl

Papp frakcióvezető például ezt mondta:

„Megtérülő beruházásokba fektet be a város. Tehát nyugodtan kimondható, hogy 2015-ben polgármester úr az új gazdaságfejlesztési koncepciót amikor az útjára indította, mi sem számítottunk arra, hogy ilyen gyors ütemben fog Debrecen gazdasága fejlődni, hiszen most nyíltan elmondhatjuk, hogy Magyarország 21. századi ipari forradalmát azt Debrecenben írják. Ha megnézzük azokat a befektetéseket, azokat a vállalkozásokat, amelyek Debrecent választották és Debrecenbe fektették a bizalmukat, jelentős helyi adót fognak termelni.”

Nem volt a műsorban olyan személy, aki rákérdezett volna legalább arra: hol van abban a 21. századi magyar ipari forradalom, hogy a Debrecenbe települő ilyen-olyan – leginkább külföldi – cégek egyszer majd adót fognak fizetni a város büdzséjébe…

Hasonló magaslatra legutóbb Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő és elnök, korábban még polgármester is emelkedett, amikor azt állította nemrégiben, hogy „Debrecen az ország fejlődésének hajtóműve”.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.