A magyar légierő gépe rongálhatta meg a debreceni reptér betonját – RTL.hu

A futópálya megsérülése miatt nem tudott leszállni hétfőn a WizzAir párizsi járata Debrecenben. Előtte a magyar légierő egyik szállítógépe használta a betont.

Nagy valószínűséggel a Magyar Légierő egyik Airbus szállító repülőgépe bontotta meg hétfőn a Debreceni Nemzetközi Repülőtér fel- és leszálló pályájának burkolatát. A futópályában keletkezett sérülés miatt a WizzAir légitársaság párizsi járata nem tudott a menetrend szerint landolni – olvasható az RTL.hu cikkében.

rtl.hu

A rendelkezésre álló hétfői forgalmi adatokat átnézve úgy tűnik, hogy a hiba a párizsin kívül két járatot egészen biztosan érintett még: a WizzAir 18:15-re várt moszkvai gépét törölték a debreceni repülőtér hétfő délutáni járatai közül, míg a londoni járat eredetileg este hétre ütemezett járata másfél órás késéssel, 20:30-kor tudott felszállni.

A pálya meghibásodása előtt utoljára a Magyar Légierő (Hungarian Air Force, HUAF) egyik gépe – egy Airbus A319-112 szállító repülőgép, amit előszeretettel vesznek igénybe külföldi útjaikhoz a magyar kormány tagjai, főként Szijjártó Péter – szállt fel a futópályáról, és az észak-macedón fővárosba, Szkopjébe repült. A honvédség gépe aztán még aznap Észak-Macedóniából Budapestre repült vissza, majd Bosznia-Hercegovinát is megjárta.

Azt, hogy ki repült Debrecenből Szkopjéba, egyelőre nem tudni.

További részletek az RTL cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.