A nap száma: 14 ezer debreceninek kellene mennie a márciusi békemenetre

Tavaly október huszonharmadika után alig 5 hónapra újabb nagy kormánypárti tömegdemonstrációt szervez Budapestre a Civil Összefogás Fórum. Meg akarják duplázni az őszi részvételt.
Békemenet – 2021. október 23.
Facebook

A CÖF közösségi oldalára ma – 2022. január 1. – feltöltött videóban beszél erről Csizmadia László, a CÖF elnöke. Mivel 2021. október 23-án, az akkori békemeneten Csizmadia szerint 340 ezren voltak, idén március idusára 680 ezer résztvevőre számítanak a nem titkoltan az országgyűlési választási kampány jegyében megrendezendő tömegdemonstráción.

Amennyiben úgy számolunk, hogy az ország települései népességük arányában képviseltetik magukat a kormánypárti felvonuláson, akkor Debrecenből közel 14 ezer embernek kellene Budapestre mennie ezen a napon, az egész Hajdú-Bihar megyéből pedig mintegy 30 ezernek.

A résztvevők verbuválásában és utaztatásának megszervezésében vélhetően nagy szerep hárul a megye hat fideszes országgyűlési képviselőjére, akik – eddigi tudásunk szerint – az idei választáson is jelöltjei lesznek a kormánypártnak. Az októberi aktivitásukról számos fénykép közösségi hálós megjelentetésével számoltak be Kósáék, minden bizonnyal ez várható idén március 15-én is.

Kapcsolódó írások:

- Békemenetre vidékről – Mit bizonyítanak a csoportképek?

- Okosbusszal a Békemenetre

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.