A nap száma: 876 ezer forintért hirdetett Facebookon a debreceni önkormányzat zöld kampányprojektje – három hónap alatt

A promóciókat a közösségi média hirdetéstára szerint a Future of Debrecen Egyesület finanszírozta.
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

Több alkalommal is írtunk már a debreceni városvezetés által 2020 végén indított, Future of Debrecen névre hallgató kommunikációs kampányról, amely különböző környezetvédelmi – vagy annak látszó – üzeneteket közvetít a városlakóknak, miközben egyáltalán nem foglalkozik a városban zajló, a környezetre káros folyamatokkal.

A projekthez tartozó honlapon és közösségi oldalon nem találtunk például megszólalásokat sem a várost övező, többszáz hektárnyi kiváló minőségű termőföldek ipari parkká alakításával, sem a Tócóvölgybe tervezett lakópark miatt beépítendő 25 hektáros zöldterülettel, sem a Bethlen utca zöldfelület elvételével járó szélesítésével kapcsolatban.

Kósa Lajost is reklámozták a debreceni zöldpénzből
Facebook

2021. május 7-én arról is beszámoltunk, hogy a debreceni önkormányzat 2020 szeptembere óta 2,6 millió forintot költött a Future of Debrecenre. (További 6,27 milliót pedig a kampány honlapjának létrehozására és tartalommal feltöltésére fizettek ki. Mindkét megbízást egy berettyóújfalui cég kapta.)

Az önkormányzati zöldkampány hirdetési lendülete azóta sem állt le: a Facebook Hirdetéstár adatai szerint 2021. szeptember 27-e és január 2-a között összesen 876 ezer forintot fizettek ki a közösségi médiában látható hirdetésekre. (A Hirdetéstáron az olvasható, hogy 2019. április 15. óta költöttek ennyit, de az adatbázisban csak 2021. szeptember vége óta szerepelnek hirdetések.)

A Hirdetéstár szerint a promóciókat hivatalosan a Future of Debrecen Egyesület fizette. Az egyesület nevére rákeresve a Google és a Bing keresők mindössze 4-4 találatot hoznak ki. Hogy milyen tevékenységet folytatnak, az rejtély. A Future of Debrecen honlapjának impresszumában mindenesetre még mindig az szerepel, hogy az Debrecen önkormányzatának a tulajdona, a felelős kiadója pedig Papp László (Fidesz) polgármester.

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.