Hősöknek számítanak - Bemutatta a jelöltjeit Zákány Zsolt, Berettyóújfalu ellenzéki polgármesterjelöltje

A Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben próbálják megszerezni a többséget a képviselő-testületben.

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 15-én a berettyóújfalui Makk Kálmán Mozi előtt Zákány Zsolt, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Demokratikus Koalíció támogatását is élvező független polgármesterjelölt, ahol bemutatta az önkormányzati választáson ringbe szálló képviselőjelöltjeit.

Tóth Tamás

Zákány a jelöltek bemutatásakor úgy fogalmazott, hogy sokszínű a csapata, de egy közös mindannyiukban: mind hősöknek számítanak, amiért egyáltalán elvállalták a jelöltséget. Számítanak a személyük vagy családjaikkal szembeni támadásokra is, de remélik, hogy ilyen cselekedetek nem következnek be.

A nyolc választókerületben a következő jelölteket indítja az ellenzék:

1. választókerület: Szepesi Katalin, három ikergyermek édesanyja, az önkormányzatban szeretné képviselni az „eltérő igényű” gyermekeket nevelő családokat.

2. választókerület: Keresztesy Gergő a Jobbik IT országos elnöke, korábban a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje volt a Hajdú-Bihar megyei 4-es választókerületben.

3. választókerület: Jakus Henrietta szakszervezeti tagként szerzett tapasztalatot az érdekképviseletben.

4. választókerület: Szabó Antal a város útjait szeretné rendbe hozatni képviselőként.

5. választókerület: Zákány Zsolt polgármesterjelölt, választókerületében a jelenlegi progresszív fejlődést szeretné fokozni.

6. választókerület: Lencsésné Gál Mária harminc éve tanár, köztisztviselő.

7. választókerület: Szántai László egyéni vállalkozó, a képviselőtestület legaktívabb tagja az önkormányzatban.

8. választókerület: Gál László Csaba önkormányzati képviselő, a programját a berettyószentmártoni polgárokkal közösen készítené el.

Zákány Zsolt, Szepesi Katalin, Lencsésné Gál Mária, Jakus Henrietta, Szántai László, Gál László Csaba, Keresztesy Gergő és Szabó Antal
Tóth Tamás

Ismert politikusokkal piknikeznek

A jelöltek bemutatását követően a polgármesterjelölt bejelentette, hogy augusztus 24-én nyárbúcsúztató, egyben pedig „NER-búcsúztató” pikniket tartanak Berettyóújfaluban az őt támogató pártok országosan ismert politikusainak részvételével. A Debreciner kérdésére elmondta, hogy a választási programjuk készen van, jelenleg a lakosok véleményeit építik be az anyagba. „Természetesen a megfelelő időpontban meg fogjuk ismertetni a közönséget és a sajtót is ezzel” – biztosította a megjelenteket Zákány Zsolt.

A DK nem támogatja a képviselőjelölteket

Szintén újságírói kérdésre árulta el a polgármesterjelölt, hogy ő maga és a most bemutatott jelöltek is a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben fognak elindulni, továbbá hozzátette, hogy a DK csak őt támogatja, a képviselőjelölteket nem. Hasonló volt a helyzet Zákány Zsolt polgármesterjelölti bemutatkozásakor is, vele kapcsolatban a DK néhány nap elteltével megváltoztatta korábbi álláspontját.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.