A nap száma: csak 20 pedagógus nem oltatta be magát a koronavírus ellen Debrecenben

„Megint bebizonyították a pedagógusok, hogy tudnak éretten, felelősségteljesen gondolkodni, ugyanúgy, mint az online oktatásnál, amikor új feladatot kaptak, s nagyon jól teljesítettek. Büszke vagyok a kollégáimra” – mondta a helyi önkormányzati tévében Szabó Gyula, a Nemzeti Pedagógus Kar debreceni elnökségi tagja.

Debrecenben még az országos aránynál is jobb a helyzet, mindössze húsz pedagógus nem vállalta az oltást – mondta az egykori fideszes önkormányzati képviselő. Szabó Gyula közlése szerint az ő kiesésüket megoldotta a tankerület, Debrecenben száz százalékos szakosellátottsággal.

Szabó arról is beszámolt a debreceni önkormányzati televízióban, hogy a tanárok 94 százaléka már beoltatta magát, 2-3 százalékuk egészségügyi okok miatt felmentést kapott, 2 százalék méltányossági kérelem alapján kap felmentést, tehát 1 százalékuk az, aki nem felel meg az előírásoknak.

Arról is beszélt Szabó Gyula, hogy a debreceni középiskolákban tanuló diákok körülbelül 65 százaléka kapott már oltást, az általános iskolák 7-8. évfolyamaiban 50 százalékos az átoltottság. Az általa ismertetett adatok forrását nem nevezte meg. Mint azt korábban a Debrecniner megírta, sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ, sem a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal nem tudott információt adni arról, hogy melyik településen mennyi embert oltottak be.

Kapcsolódó anyagok:

- A kötelező Covid-oltás ellen demonstráltak Debrecenben

- Magukra hagyták a pedagógusokat a pandémia alatt

- „Hihetetlen mély szegénységbe taszítják a pályakezdő pedagógusokat” – Totyik Tamás a Debreciner podcastjában

- Melyik településen mennyi embert oltottak be? - Az NNK után a Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal sem tudja megmondani

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.