Már intenzíven készülnek Erdélyben az áprilisi magyarországi parlamenti választásra

„Arra kérjük az erdélyi magyar állampolgárokat, hogy a szavazatbegyűjtés időszakában levélszavazataikat ne bízzák a román postára, hanem inkább hozzák be az akkor már meghosszabbított ügyfélfogadási idővel működő irodáinkba” – mondta Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatóján.
Az eseményről a Nagyváradon megjelenő Bihari Napló napilap internetes hírportálja, az Erdon számolt be.
Hirdetés a közösségi hálón
Facebook

A Tőkés László elnöksége alatt működő Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnak (EMNT) szerte Erdélyben vannak úgynevezett Demokrácia-központjai, s ezek „munkatársai már év elejétől intenzív tájékoztató- és regisztrációs kampányt folytatnak, mely során felkeresik az erdélyi magyar állampolgárokat, s felhívják figyelmüket az április 3-i magyarországi választást megelőző regisztráció szükségességére” – írja az Erdon. Az EMNT létrehozta a valasztas.info internetes oldalt is, ahol szintén részletesen tájékoztatják az érdeklődőket a regisztráció menetéről.

Sándor Krisztina
Facebook

„Ismét arra kérjük az erdélyi magyar állampolgárokat, hogy a szavazatbegyűjtés időszakában levélszavazataikat ne bízzák a román postára, hanem inkább hozzák be az akkor már meghosszabbított ügyfélfogadási idővel működő irodáinkba, vagy a későbbiekben kiközölt gyűjtőhelyeinkre! Csak így garantálható, hogy szavazataik még időben és biztonságosan célba érjenek” – idézi az Erdon Sándor Krisztinát, aki mondandója zárásaként a romániai magyar első szavazókat is arra biztatta, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a magyarországi parlamenti választáson.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.