Farkas Flóriánékkal összevesző, volt kisgazda képviselőjelöltet támogat polgármesterjelöltként több ellenzéki párt Nádudvaron

Horváth Tibor a Színes Magyarország Párt miniszterelnök-jelöltje is volt egy darabig.

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 16-án Nádudvaron a Mindenki Magyarországa Mozgalom, ahol bejelentették a város ellenzéki polgármesterjelöltjét, Horváth Tibort. A jelölt arról beszélt, hogy a Jobbik, a Momentum és az LMP logója is az ő neve mellett lesz látható a szavazólapon, az eseményen közülük mégis csak a zöldek jelentek meg.

Virág Csaba (Színes Magyarország Párt), Berzy Gyula (Színes Magyarország Párt), Horváth Tibor polgármesterjelölt, Lukácsi Katalin (MMM), Jármi Péter (LMP)

Legyen Nádudvar a mosoly városa

Horváth Tibor szerint 2010 óta nem javul az élet Nádudvaron, az eddigi polgármester hiába próbált a kormánypártok kedvében járni. Ezzel szemben az ellenzéki jelölt és csapata azt a célt tűzte ki, hogy Nádudvart egy olyan boldog, demokratikus településsé alakítsák, ahol senkinek sem kell attól rettegnie, hogy elveszíti a közmunkát, ha nem szolgálja a városvezetést. Befektetőket és turistákat szeretnének Nádudvarra, ehhez pedig fejlesztenék a településre vezető utakat. A legfontosabb programpontjának a munkahelyteremtést jelölte meg Horváth. „Ha van munkahely, akkor van élet, van boldogulás. Ha ide tudjuk vonzani a befektetőket, akkor lesz pénz sok mindenre, ami most hiányzik a városból” – magyarázta a polgármesterjelölt, aki a programja főbb pontjai között említette még a háziorvosok számának emelését, a hátrányos helyzetű tanulók fejlesztését a tanoda segítségével, a közbiztonság javítását, önkormányzati bérlakások kialakítását, templom- és temető felújítást és a helyi kulturális élet fejlesztését. Hozzátette, 9 fejezetből álló programját hamarosan minden választóhoz szeretné eljuttatni. „Hamarosan bemutatom azokat a képviselőjelölteket, akikkel közösen biztosan sikerülni fog Nádudvart a mosoly városává varázsolni” – ígérte a polgármesterjelölt.

Tavaly 30 szavazatot kapott Nádudvaron

Horváth Tibor 2010-ben a Lungo Drom színeiben lett cigány kisebbségi önkormányzati képviselő. Farkas Flórián szervezetéből még abban az évben kilépett. 2014-ben megalapította a Színes Magyarország Pártot, amelynek elnöke lett, három évvel később pedig miniszterelnök-jelöltje. A párt szövetségre lépett a Független Kisgazdapárttal, így a 2018-as országgyűlési választáson Horváth az ő jelöltjükként indult el a Hajdú-Bihar megyei 5-ös országgyűlési egyéni választókerületben. 94 szavazattal 0,21 százalékot szerzett, ezzel a tizenegyedik helyre futott be, három szavazattal megelőzve Szemők Zoltánt, az Együtt jelöltjét. Nádudvaron összesen 30 szavazatot szerzett. Az idei európai parlamenti választáson a Fidesz 60,04 százalékot ért el a településen, ezért valószínűsíthető, hogy a kormánypárt által támogatott polgármesterjelölt indul a legjobb esélyekkel a városvezetői posztért.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.