Kósa Lajos két cikluson át diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján

Két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem.
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

Kizárta az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselőt a pártja elnöksége, mivel a parlamenti honlapon fellelhető, általa megadott nyilvános adatok szerint 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF), ez azonban nem nyert bizonyítást, vélhetően nem igaz. „Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól” – olvasható a szocialisták vezetőtestületének közleményében.

Bangóné Borbély Ildikó ügye kapcsán ismét megnövekedett az érdeklődés a közösségi hálón aziránt, mi is a valóságos helyzet Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő végzettségeivel.

Kósa Lajos két cikluson át (1990-1998) egyetemi diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, emellett két középfokú nyelvismeretet is állított, miközben egyetlen nyelvvizsgája sem volt. Ma sincs. Ahogy diplomája sem.

Kósa Lajos parlamenti adatlapjának részlete (1990-1998)
parlament.hu

Miután Kósa Lajosról kiderült, hogy sem egyetemi diplomája nincs, se középfokú nyelvvizsgái, a nyilvános adatait megváltoztatta az Országgyűlés honlapján.

Két parlamenti cikluson átívelő valótlan állításainak semmiféle politikai következményei nem voltak. Kósa Lajos a lelepleződése után lett az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának, majd a honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője, Debrecen város polgármestere, tárca nélküli miniszter és számos vezetői tisztség betöltője a Fideszben, illetve elnöke több szervezetnek.

Kósa Lajos parlamenti adatlapjának részlete (2022. január)
parlament.hu

Kapcsolódó írás:

- Tévedés, hogy Kósa Lajos egyetemi diplomát kaphat

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.