Sok a huszonéves a Momentum-Jobbik-LMP szövetség debreceni képviselőjelöltjei között

Kőszeghy Csanád Ábel polgármesterjelölt felesége is indul egyéni választókerületben.
Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót tartott a Momentum-Jobbik-LMP választási szövetség augusztus 22-én az Ady parkban, ahol bemutatták a három párt közös önkormányzati képviselőjelöltjeit. Kőszeghy Csanád Ábel, az ellenzéki együttműködés polgármesterjelöltje elmondta, hogy az ő képviselőjelöltjeik a legfiatalabbak, átlagéletkoruk mindössze 31 év. Kőszeghy mellett a felesége, Kőszeghy-Deczki Anna is elindul a választáson, akiről a polgármesterjelölt azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy már azelőtt jobbikos volt, mielőtt „összejöttek”.

Tóth Tamás

Néhány körzetre nagyon ráerősítenek

Kérdeztük Kőszeghy Csanád Ábelt a kompenzációs lista összetételéről, a polgármesterjelölt erre azonban még nem tudott válaszolni. Szintén a Debreciner kérdésére elárulta ugyanakkor, hogy nagyobb energiát és több forrást fektetnek be azokba a körzetekbe, ahol a Fidesz várhatóan gyengébben szerepel az átlagosnál. Arra a kérdésünkre, hogy eléggé ismertek-e a fiatal jelöltek, a polgármesterjelölt azt felelte, hogy csapatának tagjai vagy a lakóközösségükben, vagy a közösségi médiában már szert tettek megfelelő ismertségre a választók körében.

A Jobbik adta a legtöbb jelöltet

Megkaptuk a pártszövetség képviselőjelöltjeinek névsorát, amelyből kiderült, hogy 11 választókerületben a Jobbik, 8-ban a Momentum, 4-ben az LMP adott jelöltet, akik között 17 férfi és 6 nő próbál majd bekerülni a képviselőtestületbe:

1. választókerület - Kacsanovszki Péter (Jobbik) - Nem sokkal a megalakulása után lépett be a Jobbik debreceni alapszervezetébe, amelynek azóta is aktív tagja, a párt helyi rendezvényeinek főszervezője.

2. választókerület - Somodi Annamária (Momentum) - 43 éves agrármérnök, 22 éve él Debrecenben. 5 éve Debrecen közeli erdőbe költözött családjával, hogy egy önfenntartó gazdaságot felépítve, lehetőleg minimalizálják ökológiai lábnyomukat, ezáltal is óvva környezetet.

3. választókerület - Hancsovszki Zsanett (Momentum) - Születése óta, 26 éve Debrecenben él. Közigazgatás-szervező szakon végzett a Debreceni Egyetemen, jelenleg ugyanitt végzős joghallgató.

4. választókerület - Kőszeghy Ábel (Jobbik) polgármesterjelölt - Okleveles településmérnök, a Jobbik debreceni alapszervezetének alapító tagja, 2010 óta a Jobbik önkormányzati képviselője, 2014-től frakcióvezetője, a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke.

5. választókerület - Herpergel Róbert (Jobbik) - 2014 óta a Jobbik önkormányzati képviselője, a közgyűlés egészségügyi és szociális, valamint a kulturális bizottságának tagja. Főként egészségügyi, közlekedési, kulturális és közbiztonsági területen tevékenykedik.

6. választókerület - Kardos József (Jobbik) - A Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagja, 21 éves. Debrecenben született, a Beregszászi Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában végezte tanulmányait. Célja a közgyűlésben az ifjúság ügyeinek képviselete.

7. választókerület - Kőszeghy-Deczki Anna (Jobbik) - A Jobbik debreceni alapszervezetének alapító tagja, a párt korábbi megyei sajtófőnöke, a közgyűlés kulturális bizottságának tagja. Egygyermekes, kétdiplomás családanya, aki a gyermeknevelés mellett jelenleg pszichológiai mesterszakon folytatja tanulmányait.

8. választókerület - Dobos Zoltán (Jobbik) - A Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagja. Jelenleg a Debreceni Egyetemen folytatja tanulmányait programtervező informatikus szakon. Az ifjúsági tagozat rendezvényeinek egyik fő szervezője.

9. választókerület - Bogdán Szabolcs (Jobbik) - A Jobbik debreceni alapszervezetének elnöke, a párt megyei sajtófőnöke, a közgyűlés oktatási, ifjúsági és sportbizottságának tagja. 49 éves, a Jobbik-Momentum-LMP összefogás legidősebb debreceni önkormányzati képviselőjelöltje.

10. választókerület - Kovács Tamás (Jobbik) - 45 éves, debreceni születésű cívisvárosi lokálpatrióta, a Jobbik debreceni alapszervezetének aktív tagja. A közúti szállítmányozási üzletágban tevékenykedő egyéni vállalkozó.

11. választókerület - Szabó Bence (Momentum) - 24 éves webdesigner. Derecskén nőtt fel, majd 2 évig dolgozott Angliában. 2014 óta él és dolgozik Debrecenben. A Momentum debreceni szervezetének elnökségi tagja.

12. választókerület - Boros Imre (Momentum) - 21 éves, Debrecenben született, azóta is a cívisvárosban él. Szakács szakmát szerzett, majd a Debreceni Egyetemen folytatta és folytatja tanulmányait, történelem alapszakon.

13. választókerület - Nagy Péter (Jobbik) - A Jobbik debreceni alapszervezetének alelnöke, a párt Ifjúsági Tagozatának debreceni vezetője, ebbéli minőségében több környezetvédelmi akció és a határon túli magyarokkal kapcsolatos rendezvény megszervezésének sikere fűződik a nevéhez.

14. választókerület - Markos Levente (LMP) - 34 éves debreceni szociális munkás. Sok célcsoporttal dolgozott – a sérült személyektől a hajléktalanokon át az idősekig; ezúttal a lakókörnyezetében élők életén szeretne segíteni.

15. választókerület - Lénárt Attila (Momentum) - 25 éves, születése óta a Vénkertben él. A Debreceni Egyetem magyar-történelem szakos hallgatója. Civil aktivista, aki azért jelölteti magát, hogy a közgyűlésben küzdhessen egy fenntartható és valóban növekvő Debrecenért.

16. választókerület - Murguly Mátyás (LMP) - 26 éves orvosi biotechnológus. Az egészségügy és a környezetvédelem áll a legközelebb hozzá, egy egészségesebb és élhetőbb városért szeretne dolgozni.

17. választókerület - Jármi Péter (LMP) - 26 éves, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke. A közgyűlésben és a lakóközösségében azért szeretne küzdeni, hogy valódi élhető várost és városrészt hozzanak létre, amely zöld és emberi léptékű.

18. választókerület - Vízhányóné Szolnoki Gizella (Jobbik) - Pártonkívüli, diplomás, négygyermekes családanya, tősgyökeres józsai lokálpatrióta, aki jelenleg saját kézműves vállalkozását vezeti.

19. választókerület - Mándi László (Momentum) - Születése óta, 34 éve él Debrecenben. Végzettségét tekintve okleveles közgazdász és mérlegképes könyvelő. A mindennapokban könyvelőként dolgozik. Emellett a Momentum debreceni és Hajdú-Bihar megyei elnöke.

20. választókerület - Jakab Fruzsina (LMP) - 24 éves, végzős egyetemista, öt éve újkerti lakos. Azért jelölteti magát, mert szeretné a saját lakóközösségét tisztának, rendezettnek látni, valódi közösséggé formálni.

21. választókerület - Horváth Zoltán (Momentum) - 46 éves agrármérnök és közgazdász, jelenleg pénzügyi tanácsadóként dolgozik. Debrecenben született és azóta is a cívisvárosban él, két tizenéves lány édesapja. 2018-ban a Momentum egyik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje volt.

22. választókerület - Könnyü Hella (Momentum) - 21 éves, születése óta Debrecenben él. Egygyermekes édesanya, a Debreceni Egyetem hallgatója. Korábban közéleti aktivistaként és rendezvényszervezőként tevékenykedett.

23. választókerület - Kulcsár Gergely (Jobbik) - A Jobbik Debreceni Alapszervezetének alapító tagja és elnöke, 2010 és 2018 között két cikluson keresztül volt a párt országgyűlési képviselője, jelenleg regionális igazgatóként tevékenykedik a mozgalomban. Ötgyermekes családapa.

Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.