Egy kifestett körmű fiatal férfi is feltűnik Tiba István fideszes képviselő új kampányfilmjében

Ingyenesen felhasználható videókból vágták össze a fiatalokat megszólítani hivatott anyagot.
Facebook

Tiba István (Fidesz), a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerület országgyűlési képviselője február 7-én a közösségi oldalán tett közzé egy mindössze 16 másodperces kampányfilmet a következő kísérőszöveggel: „Előre menjünk, ne hátra!” – a némileg parafrazált kormányszlogent egy piros, egy fehér és egy zöld szívet formáló emotikonnal is megtoldotta a politikus. A filmben olvasható üzenet pedig a következő: „Kedves fiatalok, szükségünk van rátok”.

Tiba a videó közlésével mintha valóban előrébb járna – a melegeket a pedofilokkal összemosó kormányzati kommunikációhoz képest legalábbis. A kampányfilmjében ugyanis szerepel egy fiatal férfi, akinek feketére van festve a körme, egy másik jelenetben pedig egy szivárványszínűre hasonlító sapkát viselő lányt láthatunk, miközben mosolyogva öleli át egy férfi tarkóját.

Facebook

A kampányanyagot Tibáék ingyenesen felhasználható videókból vágták össze. Néhány perc alatt mindegyiknek a linkjét megtaláltuk:

https://www.pexels.com/hu-hu/video/feny-par-szeretet-no-6951140/
https://www.pexels.com/hu-hu/video/hordozhato-szamitogep-ules-technologia-szamitogep-5475285/
https://www.pexels.com/hu-hu/video/baratok-ferfiak-ugras-nok-8974776/
https://www.pexels.com/hu-hu/video/emberek-baratok-ferfiak-nok-5244193/

És hogy miért volt ilyen könnyű dolgunk? Elég volt a Google keresőjébe beírnunk, hogy „ingyenes videó fiatalok”, kiválasztottuk a legelső találatot, és voilà. Elképzelhető, hogy Tiba kampánycsapata is hasonlóan járt el.

Az egyik ingyenes felvételt – a szivárványosat – egyébként egy hindi nyelvű videóban is felhasználták a napokban, méghozzá bizonyos törvények ismertetéséhez. A Google Fordító szerint a videót narráló férfi arról beszél, hogy nem számít bűncselekménynek, ha egy házas személy testi kapcsolatban áll egy hajadon lánnyal az ő beleegyezésével.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.