A Jobbiktól a Cíviscolorsig - Könnyü Hella a Debreciner podcastjában

Fiatal kora ellenére nagy utat járt be a politikai és civil életben a debreceni aktivista.

Könnyü Hella az elmúlt évek debreceni tüntetéseinek egyik legaktívabb szervezője volt, az egyik alapítója a Mi Vagyunk Debrecen nevű politikai projektnek, több párt környékén is megfordult már, jelenleg a Cíviscolors vezetője, ami egy LMBTQ+ embereket tömörítő csoport.

A beszélgetésből kiderül, hogy miért kezdett el a Jobbikban politizálni, és mi volt az oka annak, hogy eltávolodott a párttól. A Mi Vagyunk Debrecen nevű projekt legnagyobb sikerének azt tartja, hogy platformot teremtett az ellenzéki pártoknak. Arról is szó esett, hogyan tudja összeegyeztetni azt, hogy egyetemista, anya és aktivista szerepkörökben is egyszerre kell helytállnia. Az aktivistát kérdeztük arról, hogy milyen problémákkal találkozik ma egy fiatal Debrecenben, ha az LMBTQ+ közösséghez tartozik, illetve milyen tevékenységet végez a Civiscolors.

A Debreciner podcastjának hetedik adásában Könnyü Hellával a Debreciner két újságírója, Budai Péter és Nyikos Mónika beszélget.

A Debreciner podcastjának technikai támogatója az Alternatív Közösségek Egyesülete. Köszönjük!

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.