Két fiatal nőt szállítottak kórházba a Debreceni Egyetem kémia épületében történt baleset miatt - FRISSÍTÉSEK!

A Debreceni Egyetem több mint 5 órával az eset után közölte, egy tároló felnyitása során vegyi anyag került a levegőbe, amelyet egy vegyésztechnikus és egy őt felügyelő egyetemi oktató lélegzett be. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy több anyagból álló vegyületről van szó.
Godó Irén

Február 11-én reggel baleset történt a Debreceni Egyetem kémia épületében. Egyelőre meg nem erősített forrásaink szerint klórgáz szivároghatott ki, aminek következtében többen megsérültek.

A baleset körülményeiről az egyetem sajtóirodájától érdeklődtünk, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy délelőtt riasztották a kémia épülethez a debreceni hivatásos tűzoltókat, akik három gépjárműfecskendővel, illetve egy mobil labor egységgel vonultak a helyszínre. A beavatkozás idejére kiürítették az épületet, ez 300 diákot és dolgozót érintett. A beavatkozás körülbelül egy órát vett igénybe, azóta már visszatérhettek az épületbe.

Godó Irén

A tűzoltók mobil labor egysége méréseket végzett, jelenleg pedig iparbiztonsági helyszíni szemle van folyamatban.

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy két fiatal nőt könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Godó Irén

FRISSÍTÉS!

14 óra 34 perckor, több mint 5 órával a balesetet követően közleményt adott ki a Debreceni Egyetem, amelyben azt írják, a Természettudományi és Technológiai Kar Kémia Épületének egyik laboratóriumában egy tároló felnyitása során vegyi anyag került a levegőbe – hogy konkrétan milyen anyagról van szó, azt nem említik.

„Egy vegyésztechnikus és a munkáját felügyelő egyetemi oktató lélegezte be az anyagot” – olvasható a közleményben, majd megismétlik a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat által már korábban közölt információkat.

„A Munkavédelmi Felügyelet vizsgálja az esetet, ezzel párhuzamosan a TTK belső vizsgálatot indított” – zárul az egyetem közleménye.

FRISSÍTÉS!

Mivel a Debreceni Egyetem ezzel kapcsolatban nem adott tájékoztatást a közleményében, telefonon érdeklődtünk a katasztrófavédelemtől arról, hogy milyen vegyi anyag okozta a balesetet. Papp-Kunkli Nóra a Debrecinernek elmondta, habár klórgáz miatt riasztották őket, kiderült, hogy egy több anyagból álló vegyületről van szó.

Godó Irén
Godó Irén
Godó Irén
Godó Irén
Godó Irén
Godó Irén
Godó Irén
Godó Irén

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.