Kósa Lajos óvodás, Pósán László általános iskolás gyerekek társaságában mutatkozott kevéssel a hivatalos kampányidőszak előtt

Február 12-től, azaz holnaptól kezdve egy ilyen cselekedetért már bírság jár.
Kattints a képre!
debreciner.hu

Pósán László (Fidesz), a Debrecen délkeleti részét lefedő Hajdú-Bihar megyei 2-es választókerület országgyűlési képviselője február 10-én este a közösségi oldalára feltöltött videóval mutatta meg, hogy egy farsangi délutánt töltött el a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskolában, a Mosolykuckó Szabadidős Egyesület szervezésében. „Ez a valódi civil tevékenység!” – írta Pósán a bejegyzésében. A videó egyik jelenetében látható, hogy a politikus nemcsak megjelent az eseményen, hanem beszélgetett is a gyerekekkel.

Pósán László
Facebook

A DEMKI Borsos-villa közösségi ház február 11-én töltötte fel a közösségi oldalára azokat a fotókat, amelyek tanúsága szerint Kósa Lajos (Fidesz), a Debrecen északnyugati részét magában foglaló hajdú-bihari 1-es országgyűlési választókerület képviselője is hasonló módon tevékenykedett. „Közösségi madáretetőt avattunk a Vénkertben, a DEMKI Borsos-villa szomszédságában! Váradi Zoltán, a Future of Debrecen Zöld Munkacsoport tagja elmondta, hogy mivel érdemes etetni a madarakat télen és mit ne adjunk nekik, ezután pedig a vénkerti óvodások töltötték fel napraforgómaggal az etetőt” – olvasható a bejegyzésben. A közösségi ház által közzétett fotókon az látható, hogy Kósa Lajos Váradi Zoltán mellett állva beszélt a vele szemben felsorakoztatott óvodásoknak.

Az óvodásokat felsorakoztatták Kósa és Váradi előtt
Facebook

A történtekről videós posztot osztott meg a közösségi oldalán a politikus, amin jól látszik, hogyan emelgeti az óvodás fiúkat és lányokat a madáretető magasába.

Kósa emelgeti az óvodásokat
Facebook

Ugyan ezt a poszt szerzői nem tüntették fel, de a Future of Debrecen a fideszes vezetésű önkormányzat zöldpolitikai kampányprojektje, amelyet most éppen munkacsoportnak neveztek, nem mozgalomnak. Ilyen néven egyébként 2021 tavaszán egy egyesületet is bejegyeztek, amely számára nem sokkal később Papp László (Fidesz) polgármester összesen 55 millió forint felhalmozási és működési támogatást ítélt meg. A Future of Debrecen nevű projekttel korábban már számos alkalommal foglalkoztunk, ezeket az írásainkat ide kattintva érhetik el.

Facebook

Kósa Lajos és Pósán László is újraindulnak a Fidesz-KDNP színeiben az április 3-i országgyűlési választásokon. A hivatalos kampányidőszak február 12-én kezdődik, onnantól a Nemzeti Választási Bizottság bejelentések alapján bírsággal sújtja a gyermekek politikai célú felhasználását.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

„A választási kampányidőszakban a gyerekek könnyen a politikai játszma és befolyásolás eszközévé válhatnak. Rendszerint előfordul, hogy politikai szereplők a választók érzelmi meggyőzésére játszva a saját céljaikra használják őket. Gyerekei körében ábrázolt képviselőjelöltek az újságokban, iskolába látogató politikusok a közösségi oldalakon, a pártra szavazó mintacsaládok portréi a buszmegállóban, diákkórus a párteseményeken vagy diákönkormányzati képviselők politikai befolyás alatt: csak néhány példa, melyek veszélyeztetik a gyermeki jogok érvényesülését” – olvasható a gyermekek politikai kizsákmányolása ellen évek óta küzdő Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány honlapján.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.