A kenyérre valót akarják megteremteni – Bemutatta három debreceni jelöltjét az ISZOMM

Nagyné Németh Marietta a Hajdú-Bihar megyei 1-es választókerületben, Huszti Andrea pártelnök a 2-esben, Káposznyák István a 3-asban indul. A másik három hajdú-bihari választókerületben a velük szövetséges Munkáspárt emberei szállnak ringbe: a 4-esben Kóti László, az 5-ösben Sipos Sándor, a 6-osban Dobány László. Huszti Andrea bejelentette, hogy nem veszik fel az állami kampánytámogatásokat.

Február 12-én egy debreceni belvárosi vendéglátóhelyen tartott sajtótájékoztatón mutatta be az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) az országgyűlési választáson indított három debreceni jelöltjét.

Nagyné Németh Marietta, Huszti Andrea és Káposznyák István
Polgár Tóth Tamás

A párt a Debrecen északnyugati részét lefedő hajdú-bihari 1-es számú választókerületben Nagyné Németh Mariettát, a város délkeleti részét magában foglaló 2-esben Huszti Andrea pártelnököt, a Debrecen egy szeletét, valamint a megye északkeleti részét tartalmazó 3-asban pedig Káposznyák Istvánt indítják.

A sajtótájékoztató elején Huszti Andrea elmondta, az ISZOMM és a Magyar Munkáspárt együttműködésével egy baloldali szövetség alakult, amely országosan 85 jelölttel fut neki a választásoknak. Hajdú-Bihar megyében mind a hat választókerületben állítanak jelölteket.

A politikus kifejtette, azért Debrecenben indul, mert Szanyi Tiborral, az ISZOMM miniszterelnök-jelöltjével úgy döntöttek, azokon a helyeken mérettetik meg magukat, amelyeket a legnehezebbnek gondolnak egy baloldali alternatívát kínáló párt számára. Huszti Andrea elmondta továbbá, a Debreceni Egyetemen szerzett alapdiplomát, és jelenleg is az intézmény hallgatója.

Polgár Tóth Tamás

A pártelnök azt is bejelentette, hogy nem fognak felvenni állami kampánytámogatást. A Debreciner kérdésére később megerősítette: sem a párt, sem a jelöltek nem élnek ezzel a lehetőséggel. Ehelyett internetes gyűjtést indítanak a kampányoláshoz szükséges pénz előteremtéséért.

Káposznyák István azt mondta, fontos nekik az alkotmányosság, a fékek és ellensúlyok helyreállítása, a sajtószabadság és más szabadságjogok, ugyanakkor azt vallják, mit ér a szabadság, ha nincs mit tenni a kenyérre. „Ezt a kenyérre valót akarjuk megteremteni a programunk megvalósításával, ami a 250 ezer forintos nettó minimálbér, a legalább nettó 150 ezer forintos nyugdíj, a 100 ezer forintos minimumjövedelem és a gyermekenkénti 50 ezer forintos családi pótlék” – sorolta a jelölt.

Nagyné Németh Marietta elmondta, 20 éve él Debrecenben, 2021-ben ismerkedett meg a párttal, és most arra kapott lehetőséget, hogy tegyen valamit a debreceni családok jövőjéért.

Polgár Tóth Tamás

Káposznyák Istvánnak vannak politikai munkatapasztalatai Debrecenben

Mindhárom jelölttől megkérdeztük, hogy milyen politikai munkát végeztek az elmúlt években Debrecenben. Káposznyák István erre konkrét példaként a Szolidaritás Mozgalomban betöltött alelnöki szerepét, a 2019-es önkormányzati választáson a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetség színeiben történő indulását, valamint korábban az Együttben végzett munkáját említette. Huszti Andrea és Nagyné Németh Marianna nem említett ilyen példákat.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Kíváncsiak voltunk arra is, mik a főbb, választókerületi szintű célkitűzéseik a jelölteknek, milyen üzeneteik vannak a választóknak. Huszti Andrea elmondta, szeretné, hogy a Tócóvölgy önálló, európai elvárásoknak megfelelő városrész legyen, ahol hamar elérhető többek között egy kormányablak vagy egy szakrendelő. Káposznyák István hozzátette, a pártelnök koncepciójának megvalósulása esetén a Tócóvölgyben már bejelentett beruházások nem fogják terhelni a város forgalmát.

Huszti Andrea a Debreciner kérdésére elmondta, a másik három hajdú-bihari választókerületben a Munkáspárt jelöltjei fognak indulni. A 4-esben Kóti László, az 5-ösben Sipos Sándor, a 6-osban pedig Dobány László.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.