„Ha azt gondolták, hogy el tudnak minket pusztítani, tévedtek” – Az Alternatív Közösségek Egyesülete a Debreciner podcastjában

Damu Richárd, az AKE elnöke úgy látja, számos debreceni civil csoportosulásra voltak hatással, munkájuk leglátványosabb eredménye pedig a Baross Gábor utcai közösségi tér. Molnár Ágnes, az egyesület alelnöke elmondta, a nehézségek ellenére semmiért nem hagyná ott a civil szférát.

A Debreciner podcastjának nyolcadik adásában Damu Richárddal, az Alternatív Közösségek Egyesülete elnökével és Molnár Ágnessel, az AKE alelnökével beszélgetett Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírója.

Az egyesület munkáját az újságunk alapítása óta igyekszünk kiemelt figyelemmel kísérni, miközben azt is hangsúlyozzuk, hogy sokat köszönhetünk az AKE-nek.

Az egyesület elnökét és alelnökét kérdeztük többek között arról, mit tartanak civil tevékenységnek, miért döntöttek úgy, hogy a számos nehézséggel küzdő magyar civil szférában dolgoznak, mi motiválja őket a munkájuk során.

2017 végén a kormány Soros György elleni kampánya miatt a Fidesz céltáblájává váltak, és egy másfél hónapos időszakban intenzív politikai lejáratókampányt kellett elszenvedniük. Négy év elteltével azt mondják: megviselték őket a történtek, de megerősödve jöttek ki a megpróbáltatásokból.

A Debreciner podcastjának technikai támogatója az Alternatív Közösségek Egyesülete. Köszönjük!

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.