Csendes tiltakozás az állatkínzások ellen Debrecenben

Elég volt a védtelenek, jelen esetben az állatok elleni büntetlen bűntettekből Magyarországon. GALÉRIA és VIDEÓ.
NEM 825 - a megmozdulás időpontjára és az esztelen erőszak tagadására utaló "rendszámot" festettek egy papírautóra Debrecenben. Mintegy százan vonultak végig a Piac utcán vasárnap délután egy nemrég megkínzott, elpusztított kutyára emlékezve - illetve felhívva a figyelmet a magyar jogrendszer tehetetlenségére az állatkínzások büntetése kapcsán.
Galéria: Állatkínzások elleni tiltakozás Debrecenben
Koppányi Szabolcs

Az Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE és a Puli Állatvédő Egyesület volt a főszervezője annak a néma megemlékezésnek, amelyet Debrecenben - az országos eseménysorozat részeként - augusztus 25-én 16 órakor tartottak. A városháza elől indult a menet a főtérre, ahol több mint fél órán át álltak a résztvevők némán. A kezekben megkínzott állatok fotói, többen játékkutyákat húztak maguk után a kövezeten. Legelöl egy stilizált autó vonszolta maga után azt a játékkutyát, amelyik a balotaszállási esetben meghalt állatot személyesítette meg.

A szervezők előzetesen kértek mindenkit, hogy ezúttal kutyáikat ne hozzák magukkal, mivel a nagy melegben tartottak attól, hogy a sok állat esetleg galibát okozhatna. Ennek ellenére páran a főtéren kedvenceikkel együtt csatlakoztak a csendes demonstrációhoz - semmiféle atrocitás nem történt, sőt a kutyák életet vittek ebbe az egyébként szomorú közösségi kinyilatkoztatásba.

A végére az eső is eleredt, ám a felvonulók zöme maradt és jelezte: elég volt a védtelenek, jelen esetben az állatok elleni büntetlen bűntettekből Magyarországon. Voltak, akik megvitatták a tiltakozást kiváltó balotaszállási esetet, s néhányan úgy vélték, "biztosan úgysem kap semmilyen büntetést az elkövető, legfeljebb majd bolondnak nyilvánítják". Ám mások szerint az országos megmozdulás eseményekkel is járhat a szigorúbb büntetések elérése terén.

Koppányi Szabolcs

A két főszervező egyesület mellett megjelent a Beast Land - Akira Csoport/Cirmi Klán - Kaba és Berettyóújfalu állatmentése, a Civil Debreceni Állatmentők, a Hariel Alapítvány és Hajdúböszörményből a Pacsi Kutyamenhely Alapítvány is.

Koppányi Szabolcs
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.