Polgáron is demonstráltak az ukrajnai orosz agresszió ellen

Tóth József polgármester szerint az ukrajnaiaknak ugyanúgy joguk van a lakhelyükön való boldoguláshoz, mint a polgáriaknak.
Tóthné Kovács Piroska

Szolidaritási demonstrációt tartott február 28-án este Polgáron a várost vezető Polgári Lokálpatrióta Mozgalom. Az eseményen a résztvevők az orosz-ukrán háború azonnali befejezéséért szólaltak fel, valamint mécseseket gyújtottak az elesett katonák és civilek emlékére. Ezekből egy „STOP WAR!” feliratot formáltak. Az egyik felszólaló arról beszélt, hogy már Polgáron is vannak ukrajnai menekültek.

Tóthné Kovács Piroska

„Belehajszolnak mindenkit egy felelőtlen vérontásba, és ebben a vérontásban nemcsak katonák, hanem civilek, nők és gyerekek is áldozatok” – mondta a tüntetésen Molnár János (Polgári Lokálpatrióta Mozgalom) önkormányzati képviselő.

Tóthné Kovács Piroska

Tóth József (DK), Polgár polgármestere a demonstráción azt mondta, Ukrajnában rátörtek az ott élők lakhelyére, fegyverrel elűzik az embereket, rombolnak és gyilkolnak, ez ellen pedig a polgáriaknak is fel kell emelniük a hangjukat.

„Szorítunk értük, ha kell, imát mondunk értük, fohászkodunk, hogy legyen nekik nyugalmuk és békéjük. Mint ahogy mi szeretnénk, hogy itt Polgáron éljünk és boldoguljunk, nekik is joguk van ehhez” – fogalmazott a polgármester.

A demonstráció végén a szervezők egy „STOP WAR! WE WANT PEACE! / HAGYD ABBA A HÁBORÚT! BÉKÉT AKARUNK!” feliratú molinót helyeztek el a városháza erkélyén.

Kapcsolódó írások:

- „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!” és „Ruszkik haza!” skandálással tüntettek a Debreceni Egyetem főépülete előtt

- Békét Ukrajnában!

- Visszavonja-e a Debreceni Egyetem Vlagyimir Putyin díszpolgári címét?

- Megnyitják a Debreceni Egyetem kollégiumait az ukrajnai menekültek előtt

- Összenőttek a gyűlöletek, beértek pártjaink igyekezetei

- A honvédelmi bizottság elnöke fánkot sütött

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.