A járdaszegély kifestésével tiltakozott a Kutyapárt a debreceni orosz főkonzulátus előtt

A mintegy egy hete Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt Ukrajna elleni háború miatt sokan sok helyen felszólaltak, demonstráltak már. Debrecenben március 4-én a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezetének vezetője, Pető Csaba és több passzivista festette az ukrán zászló színeire az Oroszországi Föderáció Főkonzulátusának Arany János utcai épülete előtt a járdaszegélyt.
Kattints a képre!
debreciner.hu

A rendőrség előbb egy, majd két gépjárművel és néhány egyenruhás, valamint civil alkalmazottjával vonult ki a helyszínre. Az oroszok részéről is készítettek pár felvételt a békésen, szónoklat nélkül demonstrálókról és a munkáját végző egy szem újságíróról, akárcsak a rendőrök. A helyi média egyébként nem volt jelen, csupán a Debreciner tudósított az eseményről.

Galéria: MKKP: ukrán színeket festettek az orosz főkonzulátus elé – Debrecen, 2022. március 4. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Koppányi Szabolcs

Amíg a fiatalok kipingálták a szegélyt, egy ideig az ukrán himnusz szólt nem túl nagy hangerővel. Amikor elkészült a mű, még odaírták, hogy Dicsőséget Ukrajnának! Végül közös fotó, majd a festőeszközök összepakolása és elvonulás volt a program. Atrocitás nem történt.

A rendőrség részéről intézkedő személy közölte, hogy szabálysértési eljárás kezdeményezése miatt felveszi a főszervező Pető Csaba adatait, ám ő közölte, hogy alkotmánybírósági határozata van arról még 2019-ből, hogy a kutyapárt tagjai festhetnek a közterületek járdáira, az nem minősül sem rongálásnak, sem másmilyen szabálysértésnek. Ennyiben maradtak a felek.

Koppányi Szabolcs

Kapcsolódó írások:

- Határ-eset – Háború, Lónya, menekültek

- Debrecen ’22

- Vlagyimir Putyin nem jogosult a díszpolgári cím viselésére – közölte a Debreceni Egyetem

- Polgáron is demonstráltak az ukrajnai orosz agresszió ellen

- „Dicsőség Ukrajnának, dicsőség a hősöknek!” és „Ruszkik haza!” skandálással tüntettek a Debreceni Egyetem főépülete előtt

- Békét Ukrajnában!

- Visszavonja-e a Debreceni Egyetem Vlagyimir Putyin díszpolgári címét?

- Megnyitják a Debreceni Egyetem kollégiumait az ukrajnai menekültek előtt

- Összenőttek a gyűlöletek, beértek pártjaink igyekezetei

- A honvédelmi bizottság elnöke fánkot sütött

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.