A SZEMEDNEK HIGGY!

Nem kapott senki semmit, bár a fotón mintha az lenne látható

Egy éve nagy indulatokat váltott ki Kósa Lajos pedagógusnapi kitüntetése, most Papp László debreceni polgármester fotója körül van talány.

2018 júniusának legelején az akkor még pusztán Facebook-oldalként működő Debreciner tárta a nagyobb nyilvánosság elé azt, hogy Nemzedékek Jövőjéért díjat adományozott Kósa Lajos országgyűlési képviselőnek, a város 2014-ben leköszönt polgármesterének a Debreceni Tankerületi Központ. A hírt aztán szinte az egész országos sajtó átvette, s a közösségi háló számos platformján bontakozott ki vita arról, hogy a pedagógusok napján átadott elismerés helyénvaló volt-e, illetve milyen üzenete van a pedagógusok számára.

Kósa Lajos és Pappné Gyulai Katalin 2018-ban
Facebook

Tegnap, 2019. augusztus 27-én a Debreceni Tankerületi Központ tanévzáró-nyitó értekezletén megjelent Papp László polgármester is, aki amellett, hogy maga is felszólalt, részese lehetett valami ünnepi aktusnak. Vagy Papp László adhatott át valamiféle - okleveles, ajándékcsomagos - elismerést Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgatónak, vagy Pappné Gyulai Katalin a polgármesternek. Erről azon fotók egyike tanúskodik, amiket Papp László jelentetett meg a Facebook-oldalán. Az eseményről tudósító önkormányzati média szintén megjelentette a fényképet, ám egyetlen szót sem ejt arról, hogy mit és miért kapott valaki valakitől.

Papp László és Pappné Gyulai Katalin 2019-ben
Facebook

A fotó kapcsán megfogalmazódott kérdésünkkel - mi történt a tegnapi eseményen? - megkerestük az intézményt. Karika Rozália, a Debreceni Tankerületi Központ kabinetvezetője telefonon arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy semmiféle kitüntetést, elismerést nem adott át senki senkinek.

Az eseményt - egyelőre - nem említi sem a város hivatalos honlapja, sem a Debreceni Tankerületi Központ honlapja.
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.