„A tét az, hogy Magyarország a történelem jó vagy rossz oldalán lesz-e” - Hajdú-Biharban kampányolt Márki-Zay Péter

Hajdúböszörményben, Püspökladányban, Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban és Debrecenben tartottak utcafórumokat az ellenzéki összefogás politikusai.
Galéria: Márki-Zay Péter Hajdú-Biharban – 2022. március 5. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Polgár Tóth Tamás

Március 5-én érkezett Hajdú-Bihar megyébe a napok óta országos kampánykörúton lévő Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért választási szövetség miniszterelnök-jelöltje. A nap folyamán végigkísérte őt Donáth Anna, a Momentum elnöke, valamint Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, a különböző helyszíneken pedig csatlakoztak hozzájuk az adott választókerületek összellenzéki képviselőjelöltjei:

- délelőtt Hajdúböszörményben, a Bocskai téren Hegedüs Péter, Balmazújváros független polgármestere
- délután Püspökladányban és Hajdúszoboszlón Kiss László, a Momentum Hajdú-Bihar megyei önkormányzati képviselője
- szintén délután Berettyóújfaluban, a Szent István téren Szántai László újfalui önkormányzati képviselő
- kora este pedig Debrecenben Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, Mándi László, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője és Salamon Gergő, a Jobbik regionális igazgatója

Debrecenben, a Csapó utcán színpadra állt Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője is.

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy évek óta nem mozgósított ekkora erőket, ennyi ismert politikusát az ellenzék Hajdú-Bihar megyében. A Debreciner tudósítói ott voltak Hajdúböszörményben, Berettyóújfaluban és Debrecenben is.

A három helyszín közül Újfaluban és Böszörményben 150-200, Debrecenben pedig körülbelül 350 érdeklődő jelent meg. Az ellenzéki pártok szimpatizánsait látványosan összehozták az események: a korábbi pártrendezvényektől eltérően most egyetlen korosztály sem volt feltűnő többségben más generációk képviselőihez képest.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Az Egységben Magyarországért politikusainak beszédeiben a jelenleg zajló orosz-ukrán háború tematizálása adta a vezérfonalat. Elsősorban Dobrev és Márki-Zay igyekeztek nyomatékosítani az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök politikája közötti analógiákat.

Márki-Zay Péter szerint a történelem már megírta Orbán Viktor és a Fidesz sorsát: egész életükben szégyenkezhetnek majd, még a családtagjaik is le fogják tagadni, hogy ismerték őket.

„A tét nem az óvodás gyerekek nemváltó műtétje, hanem az, hogy Magyarország a történelem jó vagy rossz oldalán lesz. A vesztes oldalon vagy a győztes oldalon leszünk. Putyin oldalán leszünk vagy Európa oldalán” - fogalmazott Márki-Zay Péter.

A kampánykörút hajdú-bihari állomásairól hamarosan videós összeállítással is jelentkezünk.

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.