„Csak az vegyen magához kutyát, aki tényleg el tud, el akar köteleződni 15-20 évre” – Törő Vanda a Debreciner podcastjában

A Hang a Kutyákért Alapítvány elnöke újságíróként is felemelte a szavát az állatkínzás ellen. Nem adja fel.

A Debreciner postcastjának tizenegyedik adásában Törő Vanda aktivista a beszélgetőtársunk. 2019-ben jelent meg a Kutyák a halálsoron című megdöbbentő cikksorozata a Debrecinerben arról, milyen sors vár a kóborállatokra egyes – nem kevés – úgynevezett gyepmesteri telepeken.

Megkérdeztük tőle, hogyan határozná meg az állatjólét és az állatkínzás fogalmát; lát-e összefüggést az emberek társadalmi, vagyoni helyzete és az állatjóléti kérdésekhez való hozzáállás között; mekkora támogatottsága van Magyarországon az állatvédelemnek.

Beszélgettünk Törő Vandával korábbi civil munkájáról is, és arról, hogy az általa kezdeményezett Hang a Kutyákért Alapítványnak mi a missziója. (Az érdeklődők az alapítvány közösségi oldalán tájékozódhatnak, csatlakozhatnak.)

Törő Vandával a Debreciner két újságírója, Budai Péter és Porcsin Zsolt beszélgetett.

A Debreciner podcastjának technikai támogatója az Alternatív Közösségek Egyesülete. Köszönjük!

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.