Európa polgármestere lenne a Kutyapárt debreceni politikusa

Nem szeretnének a helyi „összefogás” kerékkötői lenni, ezért Hajdú-Bihar megyében sehol sem állít képviselőjelölteket a Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Augusztus 24-én elkezdődött a 2019-es önkormányzati választás kampánya, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) azonban nem adott hírt a voksolással kapcsolatos terveiről Hajdú-Bihar megyét illetően. Megkerestük ezért Szabados Istvánt, az MKKP debreceni politikusát, aki 2018-ban a párt egyetlen országgyűlési képviselőjelöltje volt a megyében, az idei európai parlamenti választási kampány során pedig azt ígérte, a Kárpátokig tolják majd ki Debrecen közigazgatási határait.

Indít jelölteket az MKKP Hajdú-Bihar megyében?

Országos szinten nagyon kevés helyen indulunk. Hajdú-Bihar megyében sem polgármesterjelölteket, sem egyéni képviselőjelölteket nem indítunk. Ennek több oka van. Szeretnénk elkerülni, hogy mi legyünk az összefogás kerékkötői, hogy mi legyünk azok, akik miatt nincs meg a legesélyesebb ellenzéki jelölt győzelme. Országos szinten 6-7 helyen indul emberünk önkormányzati képviselőjelöltként. Ezek olyan budapesti kerületek, ahol kompenzációs lista alapján esélyes a bejutás, illetve Szombathelyen a közös ellenzéki listán szerepel egy jelöltünk.

Szabados István
Tóth Tamás

Buzdítják a szavazóikat valamely párt, pártszövetség vagy civil szervezet támogatására?

Amikor én 2018-ban országgyűlési képviselőjelölt voltam, akkor sem mondtam egyetlen embernek sem, hogy szavazzon rám vagy a Kutyapártra. Mindenkinek azt mondtam, hogy a szívének kedves jelöltre adja le a szavazatát, mindegy, hogy az kormánypárti, ellenzéki vagy független jelölt. Persze az egyetlen értelmes választás még mindig mi vagyunk.

Van debreceni szervezete a pártnak?

Hivatalos szervezetünk nincs, én sem vagyok a Kutyapárt tagja. Amikor az időnk engedi, akkor szoktunk főleg négyszínfestő akciókat szervezni. Egy viszonylag szűk csapatról beszélünk, akik elég aktívan vesznek részt. Négy és tizenkét fő közötti csoportról van szó. Két nagyon aktív tagunk Egerben folytatja a pályafutását.

Tóth Tamás

Mostantól Eger belvárosát festik ki?

Természetesen. A Dobó térrel viszont sajnos az a baj, hogy hiába csináljuk meg a négyszínfestést, ha minden évben felszedik és újrarakják a térköveket. Valószínűleg nem fogják szabályosan visszarakni azokat, így a négyszín-tétel borulni fog. De majd a passzivistáink újra felszedik, és a tételnek megfelelően visszarendezik a köveket.

A debreceni passzivistáik maradnak továbbra is a négyszínfestésnél, vagy más akciókkal is készülnek? Terveznek a cívisvárosba is buszmegállót építeni?

Debrecenből még nem érkezett olyan jelzés, hogy jó lenne valahová egy buszmegálló. Van egy oldalunk, ahol az ország bármely pontján jelezhetik a problémákat, mi pedig próbáljuk a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással a lehető legtöbbet nyújtani a népnek. A Vágóhíd utcai felüljárónál elég romos állapotban van a fémkorlát. Amennyiben emberi és anyagi lehetőségek adottak lesznek, egy szolidabb rozsdamarós újrafestésben gondolkodunk. Nagyon sok virágláda van, ami tök üresen áll a rendszerváltás óta – ezek beültetéséhez csak idő és emberek kellenek. Az a célunk, hogy aktív polgárokkal népesítsük be Magyarországot.

A jövőben várható-e, hogy a Kutyapárt helyi alakulata megpróbál közhatalmat szerezni?

Én azért sem szerettem volna indulni ezen az önkormányzati választáson, mert öt év múlva Európa polgármestere leszek, ezt már lezsíroztuk. Egyelőre egy kicsit pihenek, hátulról szemlélem, hogyan csinálják ezt kicsiben.

Szóval ön nem az Európai Egyesült Államokért , hanem az Európai Egyesült Városért küzdene?

Nevezzük inkább településnek. Európa Kisközségének leszek a polgármestere. Jól látjuk, hogy akár a szintén kistelepülésnek számító Felcsútról is lehet sikeres egy polgármester, én még sikeresebb szeretnék lenni.

Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.