Debrecen, Szolnok, Kecskemét és Kaposvár fölött is elrepülhetett a lezuhant ukrán drón - Azonnali

Egyelőre továbbra sincs túl sok konkrét információ arról, hogyan repülhetett át Magyarország fölött az a Tu-141-es típusú minden bizonnyal ukrán drón, amelyik péntekre virradóra Zágráb közelében zuhant le.

A Honvédelmi Minisztérium csak annyit volt hajlandó közölni az ügyben, hogy a légi eszköz Csengernél lépett be a magyar légtérbe és 40 perces repülés után hagyta el azt Horvátország felé. A hivatalos közlések szerint a drón a román légtérben mindössze három percet, a horvátban hetet töltött. Ez ahhoz túl rövid idő, hogy repülőgépeket indítsanak a megfigyelésére vagy az esetleges lelövésére, de a 40 perc alatt a magyar légierőnek erre bőven lehetett ideje arra is, hogy az eszköz pályáját figyelve előre értesítsék a horvát felet a váratlan „látogatóról” – írja az Azoonali.

azonnali.hu

Az Azonnali több szakemberrel is beszélt, akik azt mondták, ha valóban meghibásodott a drón, akkor a legvalószínűbb, hogy egy egyenes vonalú pályán repült addig, amíg el nem fogyott az üzemanyag, majd lezuhant.

A drón ezek szerint Debrecen, Szolnok, Kecskemét és Kaposvár közvetlen közelében is elrepülhetett, ezek nem csak nagy városok, de Debrecenben nemzetközi repülőtér működik, Szolnokon van a Magyar Honvédség 2. Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja és egy légibázis is, Kecskeméten maguk a Gripenek állomásoznak, míg Kaposvár mellett a jelenleg működésből kivont Taszár légibázis található.

További részletek az Azonnali cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.