A következő öt év a városépítésé lesz - ígéri a debreceni Fidesz

Őrváros címmel adott ki egy 16 oldalas, színes, A/4-es formátumú kampánymagazint a Debrecent huszonegy év óta irányító párt helyi szervezete, amit - úgy tudjuk - eljuttatnak minden debreceni postaládába, illetve a város több pontján is elérhető. A kiadványban öt oldalon keresztül nyilatkozik Papp László jelenlegi polgármester, akit a Fidesz ismét városvezetőnek jelölt.
A kampánymagazinban olvasható az a felszólítás, hogy "Szavazzon a stabilitás, biztonság és fejlődés programjára!" - ebből arra lehet(ne) következtetni, hogy a debreceni Fidesznek van tételes programja a következő ötéves ciklusra, ám ilyet nem tartalmaz a kiadvány. Talán majd az önkormányzati választásokig megjelenő következő számban lesz? A jelek és a közösségi hálón kommunikáló pártaktivisták megszólalásaiból azonban úgy tűnik, hogy a polgármester ötoldalas interjúja foglalja magában a választási programot. (Itt jegyezzük meg, hogy a Debreciner hetekkel ezelőtt a Fidesznek is felajánlotta, hogy ingyen és csorbítatlanul megjelentetjük a választási programjukat, ám a levelünkre nem érkezett semmilyen válasz.)

Papp László fotója felett a címoldalon a következő mondat nyitja az egész kiadványt: "Ez az öt év a gazdaságfejlesztésé és a munkahelyteremtésé volt, a következő öt év a városépítésé lesz!" A polgármester öt oldala inkább az elmúlt öt évről szól, igen kevéssé az elkövetkező, a városépítő időszakról. Mivel tételesen nincs felsorolva, kibontva, érvelve, fotókkal-térképekkel megmutatva, hogy mit akar a Fidesz Debrecenben 2024-ig, miként lesz a következő öt év a városépítésé, ezért Papp interjújából emeljük ki a jövőre vonatkozó említéseket.

"A kertségi fejlesztések mellett elindítottuk a Zöld Város Programot, mely a lakótelepeket érinti. Jelenleg a Vénkertben, a Sestakertben, a Libakertben és a Dobozi-kertben folynak a munkák, az újkerti és a belvárosi feladatokra folyamatban van a kivitelező kiválasztása, a Tócóskert, a Tócóvölgy, a Bem tér, a Petőfi tér és a Sóház városrészben pedig az előkészítésen dolgozunk."

"Jelentős a 17 intézményt érintő óvodafelújítási programunk, 2,8 milliárd forintot fordítunk a bölcsődék felújítására, új bölcsődét építünk Józsán és más településrészeken, a Tócóvölgyben pedig új óvodát. Itt egyébként jelentős lakásépítési program megvalósítását is tervezzük, fiatalok számára elérhető bérlakásprogrammal."

"Sikerült megállapodni az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, hogy körülbelül 4 milliárdos keretösszegből országos utakat érintő 13 nagy kereszteződés fejlesztéséhez kezdhetünk hozzá - többek között a Nyíl utca és Hadházi úti kereszteződéséhez, amit már régen várnak a debreceniek."

"Az Új Főnix Terv fejlesztései 2021-ig, 2022-ig ki fognak tartani, és némi átfedéssel el fogjuk indítani 2020-ban a Debrecen2030 programot. A nyugati kiskörút harmadik ütemének építését jövőre kezdjük el, ahogy a Petőfi tér átépítését is. A főpályaudvar projektje a Debrecen2030 program fontos része lesz, előttünk állnak a város keleti részének lakóövezeti fejlesztései, további munkahelyteremtési folyamatok növekvő bérszínvonallal, a közlekedési infrastruktúra, a közösségi közlekedés fejlesztése."

Ennyit árult el a kiadványban a választóknak Papp László fideszes polgármester(jelölt) a következő öt évre megfogalmazott városépítő terveikről.

A Debreciner ajánlata a továbbiakban is érvényes: amennyiben eljuttatja hozzánk - szerkesztoseg@debreciner.hu - a Fidesz a választási programját, azt szó szerint megjelentetjük, hogy szolgálhassunk olvasóink tájékozódását.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.