A hívők, nem pedig a lemondók és az önfeladók tudnak segíteni az ellenzéken – Debrecenben járt Gyurcsány Ferenc

A DK elnöke egy Bill Clinton-anekdotával szemléltette, hogy habár sok mindent nem tud megoldani egy kormány, időnként elég lenne szolidárisnak lennie. Szerinte Orbán Viktor még erre sem képes, cserben hagyja azokat, akikért felelős.
Március 17-én a debreceni Csapó utcán tartott lakossági fórumnak nevezett kampányeseményt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, valamint Mándi László és Varga Zoltán, az Egységben Magyarországért választási szövetség debreceni képviselőjelöltjei. Az eseményen körülbelül 150-en vettek részt.
Galéria: Gyurcsány Ferenc Debrecenben kampányolt – 2022. március 17. (A KÉPRE KATTINTVA MEGNYÍLIK A GALÉRIA)
Lia

Varga Zoltán (hajdú-bihari 1-es választókerület) a megjelenteknek arról beszélt, hogy a március 16-tól három napig Debrecenben tartózkodó Orbán Viktor nem ismeri a térképet, vagy nem tudja, hol van, Debrecen ugyanis nem az ukrán határ. Szerinte ugyanakkor itt lenne az alkalom, hogy a miniszterelnök vitázzon Gyurcsány Ferenccel. (Nem történt ilyen vita sem a fórum alatt, sem utána, a két politikus ugyanis tudomásunk szerint nem találkozott egymással.) A politikus ezt követően azokat a beruházásokat kezdte el sorolni, amelyek források hiányában nem valósultak még meg Debrecenben: a Sámsoni út és környéke, valamint a Pallagi úti idősotthon felújítása, továbbá a Csokonai Fórum (korábbi nevén Latinovits Színház) felépítése.

Lia
Mándi László (hajdú-bihari 2-es választókerület) azt fejtegette, hogy a Fidesz politikusai azért nem állnak ki vitára az ellenzéki összefogás jelöltjeivel szemben, mert nekik velük szemben nincs programjuk. Az Egységben Magyarországért programpontjai közül kiemelte, hogy újraindítanák a panelprogramot, nagyságrendekkel több pénzt adnának útfelújításokra, csökkentenék az egészségügyi várólistákat, évek alatt legalább 50 százalékkal emelnék a pedagógusok bérét, és felkészítenék a gazdaságot az euró öt év alatt történő bevezetésére.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

„Hogy a nyári villám fénye világosítsa meg az elméjét!” – reagált az utcafórum közben megérkező Gyurcsány Ferenc arra, hogy az elmúlt években folyamatosan háborús retorikát alkalmazó Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hetekben „a béke felszentelt papjává” változott, és közben nem beszélt arról, milyen változáson ment keresztül.

A DK elnöke az ellenzéki szimpatizánsoknak azt üzente, véget érhet Kósa Lajos debreceni „uralma”, de ehhez a hétköznapi beszélgetéseikben is azt kell közvetíteniük, hogy ők az új magyar haza „hívői”, nem pedig a lemondók és az önfeladók táborát gyarapítják.

Lia

A volt miniszterelnök a megjelentekkel megosztott egy Bill Clintonhoz fűződő történetet, amely szerint egy választási kampányban egy nő segítséget kért tőle, de ezt nem tudta megadni, ezért azt válaszolta neki, hogy „I feel your pain” („érzem a fájdalmad”). Gyurcsány szerint egy politikus vagy egy kormány olykor kerül olyan helyzetekbe, amikor nem tud megoldani egy problémát, de tud szolidaritást vállalni. „Vádolom ezt a kormányt, ezt a hatalmi elitet, hogy a legkevesebb, ami kijöhetne belőle, az sem jön ki” – fogalmazott. Szerinte a kormány cserben hagyja azokat, akikért felelős lenne.

Az eseményről videót is készítettünk:

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.