Egységben Magyarországért: Orbán továbbra is Putyin csatlósa maradt

A lengyel államfő szerint nemcsak Lengyelországnak, hanem egész Európának függetlenednie kell Putyintól. A hat ellenzéki párt és az MMM közös közleménye szerint tiszta és egyenes mondatokat hallhattunk a lengyel miniszterelnöktől, aki egyértelműen különbséget tud tenni agresszor és leigázott között. Ma ott tartunk, hogy a lengyel államfő jobban érti és tiszteli 56-os hőseinket, mint a magyar miniszterelnök – vélik.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken gazdasági intézkedéscsomagot jelentett be. A Putyin-ellenes pajzsnak elnevezett csomag célja az infláció csökkentése, a munkahelyek védelme és a lengyel cégek támogatása.
A lengyel államfő szerint a gáz árát akkor lehet csökkenteni, ha nemcsak Lengyelország, hanem egész Európa függetlenedik Putyintól, amihez viszont mindnyájunk ellenállóképességére szükség van Putyin zsarolásával szemben.

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki egy korábbi találkozója
Facebook

A szövetséges ellenzéki pártok szerint nem csoda, hogy már a lengyel vezetés is árulónak tartja Orbán Viktort, hiszen a magyar kormány részéről egyetlen szót sem hallhattunk arról, hogy miként kívánja csökkenteni Magyarország kiszolgáltatottságát az orosz energiahordozókkal szemben. Sőt, a Paks 2 projekttől sem akarnak elállni. Orbán Viktor továbbra is védi Putyint és nemzeti szuverenitásnál fontosabbnak tekinti az orosz diktátor érdekeit.

Orbán Viktor március 15-én kijelentette, hogy egyenlő távolságot akar tartani szövetségeseink és Putyin között. Az Egységben Magyarországért szövetség határozottan kijelenti, hogy Magyarország nem akar egyenlő távolságban lenni az EU-tól és Putyintól. Nekünk a NATO a szövetségesünk és az EU az otthonunk. Mi a nyugat részei vagyunk, és azok is fogunk maradni. Orbán Viktor összekeveri a magyar népet saját szellemi elődjeivel: Kun Bélával, Rákosi Mátyással és Kádár Jánossal.
Orbán Viktortól és kormányától arról egyetlen mondat sem hangzott el, hogy miként akarja kezelni a 12 év elhibázott gazdaságpolitikájából és a háborúból fakadó gazdasági, megélhetési válságot.

Az Egységben Magyarországért szövetség arra készül, hogy az április 3-i kormányváltást követően azonnal meg tudja tenni a gazdasági válságból való kilábaláshoz szükséges lépéseket.

Nem leszünk orosz gyarmat! – zárul az ellenzéki pártszövetség közleménye.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.