„Orbán Viktor felvette a jóságos nagypapa pózát” – Debreciner Podcast választási különkiadás

Könnyü Hella szerint Debrecen vezetésének tudnia kellett az ukrán nemzetiségi önkormányzat által az orosz főkonzulátus elé szervezett demonstrációról, ennek ellenére mosta le egy önkormányzati cég pont a tüntetés alatt a járdaszegélyre festett ukrán nemzeti színeket. Völgyesi Márton úgy látja, Pósán László országgyűlési képviselő, aki civilben a Debreceni Egyetem történészprofesszora, a március 15-i beszédével olyan szellemi elődök örökébe lépett, mint Málnási Ödön, Szálasi Ferenc történésze.

Újabb választási különkiadással jelentkezik a Debreciner podcastja. Második adásunkban Könnyü Hellával, a Cíviscolors közösségszervezőjével és Völgyesi Mártonnal, az aHang Hajdú-Bihar megyei koordinátorával beszélgetett Polgár Tóth Tamás, a Debreciner újságírója.

Márki-Zay Péter és Orbán Viktor is megjelent Hajdú-Biharban. Mit hozhatott az ellenzéki összefogásnak a miniszterelnök-jelölt kampánykörútja? Kampánynak számít-e Orbán Debrecenbe települése? Mit jelent a Debreceni Egyetem Vlagyimir Putyin orosz elnök díszpolgári címéről szóló közleménye? Hogyan fordulhatott elő, hogy egy debreceni önkormányzati cég éppen akkor mosta le az orosz főkonzulátus elé festett ukrán nemzeti színeket, amikor a debreceni ukrán nemzetiségi önkormányzat ott demonstrált a putyini agresszióval szemben? Podcastunkban többek között ezekről a témákról beszélgettünk.

Adásunkat március 18-án délután rögzítettük.

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.