Legyen-e nyilvános vitája a polgármesterjelölteknek Debrecenben? SZAVAZZON!

Ha a választás a demokrácia ünnepe, akkor az aspiráns jelöltek vitája talán maga a habos torta ezen az ünnepen. Miért sajnálnák az érintett politikusok azoktól a polgároktól, akiknek a voksait szeretnék kiérdemelni?

A polgármesterjelölti vita nem idegen a debreceni néplélektől, egyik emlékezetes efféle aktus 2006-ban volt, amikor Kósa Lajos városvezető politikus (Fidesz) vitatkozott nyilvánosan Bazsa György professzorral (MSZP). Abban az évben még Orbán Viktor is vitatkozott élő televíziós műsorban Gyurcsány Ferenccel, azóta azonban elmaradoztak Magyarországon a választásokhoz kapcsolódó szembesítő viták.

Pedig egy-egy ilyen alkalom helyben is sokban segíthetné a választópolgárok tájékozódását. Kiderülhetne, a polgármesterjelöltek miként vélekednek a város aktuális dolgiról, milyen vízióik vannak a jövőre nézvést. A közélet iránt érdeklő emberek felmérhetnék, hogy melyik jelölt tájékozottabb, melyik tűnik őszintének, melyik hogyan kommunikál: melyik mutatkozik a vita alapján alkalmasabbnak a város vezetésére.

Október 13-án ismét önkormányzati választások lesznek Magyarországon, a települési polgármesterekre közvetlenül szavazhatnak a polgárok. Debrecenben egyelőre négy jelöltről tudunk: Papp László a Fidesz folytatólagos támogatásával újrázna a városvezetői poszton, kihívói közül Kőszeghy Csanád Ábel, a Momentum-Jobbik-LMP közös jelöltje és Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás közös jelöltje is tapasztalt politikusnak mondható Debrecenben, a Civil Fórum pedig Rigó István 34 éves vállalkozót tartja a legalkalmasabb embernek Debrecen élére.

Ők lehetnének azok, akik a nyilvánosság előtt egy vitában megmérettetnék magukat, bemutatnák felkészültségüket, tevőlegesen és közvetlenül mérkőznének meg a választói bizalomért.

Arról kérdezzük a Debreciner olvasóit, hogy szükségét látják-e egy ilyen választási kampányeseménynek? Kérjük, szavazzanak!

Facebook/MKKP Debrecen
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.